Δωρεάν μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ για τις δημοσιογράφους

Ελλάδα
Δωρεάν μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ για τις δημοσιογράφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΙΟ

Δωρεάν μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου (ΠΑΠ) μπορούν να κάνουν οι ασφαλισμένες του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) στο Ελληνικό  Ίδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από τον  δωρεάν πρόσβαση, σε αυτές τις αναγκαίες και σωτήριες ετήσιες εξετάσεις για κάθε γυναίκα, αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας του Οργανισμού με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βαλτετσίου 11 στην Αθήνα.

Οι ασφαλισμένες του ΕΔΟΕΑΠ μπορούν να απευθύνονται στο ΕΙΟ από Δευτέρα έως Παρασκευή (9:00 έως 17:00) τηλεφωνικά (210.3645627, 210.3620831 – 32) και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]).

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων του, το ΕΙΟ διοργανώνει την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, α’ όροφος, ώρα 17.00), ιατρική εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας  - Όλα όσα πρέπει να ξέρω».

Τι είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας;

Το ΕΙΟ είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) κοινωφελούς χαρακτήρα, με σκοπό την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση των κακοήθων όγκων και την εν γένει προαγωγή της ογκολογίας,  έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, με αποτέλεσμα την μείωση της θνησιμότητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News