Νεκρός 33χρονος άνδρας στη Ρόδο από τον Η1Ν1 - Στους 40 οι νεκροί

Υγεία
Νεκρός 33χρονος άνδρας στη Ρόδο από τον Η1Ν1 - Στους 40 οι νεκροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ανησυχητικό ρυθμό αυξάνονται τα θύματα του ιού της γρίπης, καθώς άλλος ένας 33χρονος άνδρας από τη Ρόδο άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 33χρονος στη Ρόδο, πιθανότατα από γρίπη. Ο Ροδίτης μπήκε χθες στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό.

Τραγωδία στο νησί της Ρόδου με τον θάνατο ενός άνδρα 33 ετών, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο της Ρόδου με υψηλό πυρετό και δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 33χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο της Ρόδου το απόγευμα της Παρασκευής. Είχε υψηλό πυρετό επί διήμερο και ρίγη. Οι συγγενείς του ανησύχησαν για την γενικότερη εικόνα που παρουσίαζε και αμέσως τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Ρόδου, αναφέρει το rodiaki.gr.

Παρά το γεγονός όμως, ο 33χρονος, κατέληξε σήμερα το πρωί, βυθίζοντας έτσι στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους συγγενείς του.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις, ο 33χρονος ενδέχεται να είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης και σε συνδυασμό με εξασθενημένο ανοσοποιητικό του σύστημα, να του προκάλεσε επιπλοκές που τον οδήγησαν στο θάνατο.

Στους 40 οι νεκροί από την γρίπη

Με ανησυχητικό ρυθμό αυξάνονται καθημερινά τα θύματα της γρίπης στη χώρα μας που έφτασαν τους 40. Μεταξύ των νεκρών το 6χρονο κοριτσάκι από την Κρήτη και ένα βρέφος, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα οι νεκροί από τη γρίπη έφτασαν τους 22.

Σχεδόν 1 στους 2 ασθενείς με αναπνευστική λοίμωξη, έχει τον ιό της γρίπης, είτε πρόκειται για παιδιά, είτε για ενήλικες, όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Την ίδια ώρα 165 άτομα νοσηλεύονται στη ΜΕΘ με γρίπη.  Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, η τάση  για τον ιό της γρίπης Α Η1Ν1 είναι σταθερά αυξητική σε όλες τις ηλικίες.

Το 75% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και το 84% όσων κατέληξαν από τη γρίπη είναι άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και στην πλειοψηφία τους δεν είχαν εμβολιαστεί. Μόνο το 15% ήταν εμβολιασμένο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται από το εξωτερικό, το αντιγριππικό εμβόλιο φέτος έχει αποτελεσματικότητα που φτάνει στο 72%.

Σε ότι αφορά τα σχολεία, το 50% όσων παιδιών παρουσιάζουν συμπτώματα δεν έχει γρίπη αλλά άλλη ίωση και όπως ειπώθηκε, σε αυτή τη στιγμή δεν συνίσταται κλείσιμο των σχολείων γιατί δεν συμβάλλει στον περιορισμό της γρίπης

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση κρύβει τον αριθμό των θυμάτων

Χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού κατά της γρίπης των υγειονομικών καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία εκτιμά ότι ο εμβολιασμός στους επαγγελματίες υγείας ανέρχεται σε 20%.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει το μέγεθος του προβλήματος της εποχικής γρίπης για να κρύψει την κακή εικόνα του υγειονομικού συστήματος της χώρας», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στη χώρα μας είναι προαιρετικός. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωτικός (Μ. Βρετανία κ.α.).

Στην Αμερική δεν προσλαμβάνονται ή απολύονται οι υπάλληλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη. Τα εμβόλια που διέθεσαν στη δημόσια Υγεία όπως ανακοινώθηκε είναι 20.000. Το υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί είναι 90.000».

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει, επίσης, ότι ο αριθμός των θανάτων από τη γρίπη είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ανακοινώνεται. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων, ως αιτίες θανάτου πολλών ασθενών δηλώνονται οι επιπλοκές της γρίπης ή άλλο συνοδό νόσημα και όχι η γρίπη. «Ετσι κρύβουν τον πραγματικό αριθμό θανάτων που προκλήθηκαν από γρίπη».

Στο μεταξύ, η εποχική γρίπη θα φέρει αλλαγές ακόμα και στο σύστημα απουσιών στα σχολεία. Το ζήτημα ανέδειξε η ΟΛΜΕ με παρέμβασή της προς το υπουργείο Παιδείας, το οποίο είναι θετικό στο να φέρει αλλαγές, ώστε να συμπεριλάβει και την περίπτωση της εποχικής γρίπης στα σοβαρά και επείγοντα περιστατικά για τα οποία δεν προσμετρώνται απουσίες μέχρι 20 ημερών από τα σχολεία.

Ειδικότερα, η ΟΛΜΕ έκανε λόγο για περιστατικά στα οποία μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αναρρώσει ακόμα από τη γρίπη, υπό το φόβο να μη βρεθούν στο όριο των απουσιών και κινδυνεύσουν να μείνουν στην ίδια τάξη. Ειδικά στη περίπτωση της Γ’ Λυκείου, είναι σύνηθες οι μαθητές να εξαντλούν το όριο των απουσιών λόγω διαβάσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», το υπουργείο Παιδείας είδε θετικά την εν λόγω παρέμβαση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να φέρουν αλλαγές στην προσμέτρηση απουσιών ώστε να συμπεριλάβουν και την περίπτωση της γρίπης, προφυλάσσοντας τους υπόλοιπους μαθητές από τη ραγδαία εξάπλωσή της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News