default-image

Το πρωινό τελικά δε μας βοηθά να χάσουμε κιλά

Υγεία
Το πρωινό τελικά δε μας βοηθά να χάσουμε κιλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι υποστηρίζουν επιστήμονες από την Αυστραλία για την κατανάλωση πρωινού σε καθημερινή βάση;

Κι όμως, η επιστημονική άποψη ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, έρχεται να καταρρίψει μία νέας αυστραλιανή έρευνα που υποστηρίζει ότι το πρωινό σε καθημερινή βάση δε βοηθά ώστε να χάσουμε κιλά.

Η μελέτη συμπέρανε ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την άποψη ότι η κατανάλωση πρωινού συμβάλλει στο αδυνάτισμα, ούτε όμως ότι η αποφυγή του πρωινού οδηγεί σε αύξηση του βάρους. Στην πραγματικότητα, τα ευρήματα δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση θερμίδων είναι μεγαλύτερη στους ανθρώπους που τρώνε πρωινό και ότι το να μην τρώει κανείς πρωινό, δεν του ανοίγει περισσότερο την όρεξη αργότερα μέσα στη μέρα, ώστε να βάλει παραπανίσια κιλά.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης, με επικεφαλής τη Φλάβια Τσικουτίνι του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ), αξιολόγησαν 13 τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, που κάλυπταν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία δεν υποστηρίζουν την τροποποίηση της διατροφής των ενηλίκων, ώστε να περιλαμβάνει την κατανάλωση πρωινού ως μια καλή στρατηγική για την απώλεια βάρους. Μολονότι η κατανάλωση πρωινού μπορεί συχνά να έχει άλλες σημαντικές επιπτώσεις, πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός στο να συμβουλεύσει το πρωινό ως μέθοδο απώλειας βάρους για τους ενήλικες, καθώς μπορεί να επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Δείτε ΕΔΩ την επιστημονική δημοσίευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News