Αυτά είναι τα 10 superfoods του 2019

Υγεία
Αυτά είναι τα 10 superfoods του 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις θαυματουργές τροφές όπως καθορίστηκαν από διατροφολόγους

«Όπλo» για την υγεία του οργανισμού μας αποτελούν οι υπερτροφές. Tα superfoods για το 2019 καθορίστηκαν σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Today's Dietitian και την απάντηση που έδωσαν 1.342 διαιτολόγοι και διατροφολόγοι για τις πιο υγιεινές για το νέο έτος. Πρόκειται για τρόφιμα με θαυματουργές ιδιότητες.

Σύμφωνα με την έρευνα οι 10 τροφές που αποτελούν superfoods για το 2019 είναι:

Το κρεμώδες αυτό φρούτο περιέχει 20 βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως κάλιο, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, B και φολικό οξύ. Ακόμη, έχει μονοακόρεστα λιπαρά που είναι καλά για την καρδιά και φυτικές ίνες.

2 Σπόροι

Οι σπόροι chia και ο λιναρόσπορος είναι θρεπτικοί και δίνουν δύναμη. Περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεϊνες, υγιεινά λιπαρά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά.

Μειώνουν τον κίνδυνο πολλών χρόνιων ασθενειών λόγω των υψηλών επιπέδων σε βιταμίνη Β, σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο.

4.Τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση

Το γιαούρτι αποτελεί παράδειγμα, καθώς η υγεία του εντέρου είναι πολύ σημαντική. Μειώνουν την φλεγμονή και κάνουν detox καθημερινά. 

5.Αρχαία σιτηρά

Η κινόα είναι ένα σιτηρό που μπορείς να απολαύσεις και φέτος.

Αυτά τα μούρα περιέχουν φυτοχημικά, όπως φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες και ρεσβερατρόλη, που βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίσει την φλεγμονή φυσικά. Άλλες έρευνες έδειξαν ότι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της καρδιαγγειακής νόσου, του καρκίνου και της απώλειας μνήμης.

7. Ξηροί καρποί

Αυτά τα σνακ είναι σούπερ υγιεινά. Αμύγδαλα, κουκουνάρι, πέκαν, φιστίκια κ.α. Έχουν διατροφικά οφέλη λόγω των ακόρεστων λιπαρών και των Ω3 λιπαρών οξέων.

8.Προϊόντα καρύδας

Τα προϊόντα από καρύδα, όπως το λάδι καρύδας ήταν και πιο παλιά μέσα στο superfoods και φαίνεται ότι κάνουν δυναμικό comeback. 

9Μη γαλακτοκομικά γάλατα

Τα non-dairy γάλατα όπως το γάλα βρώμης έχουν ανέβει πολύ σε δημοτικότητα. Το γάλα σόγιας, καρύδας ή αμυγδάλου είναι φυτικά και πολύ υγιεινά ενώ δεν έχουν λακτόζη, για όσους σύμφωνα με το bovary.com  έχουν δυσανεξία.

10. Εξωτικά φρούτα: Ακάι και Golden Berries

Αυτά τα γλυκά μούρα είναι πηγή φυτικών ινών και πλούσια σε αντιοξειδωτικά και υγιεινά λιπαρά οξέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News