Ο κίνδυνοι για τους εργαζομένους που δουλεύουν όρθιοι

Υγεία
Ο κίνδυνοι για τους εργαζομένους που δουλεύουν όρθιοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ορθοστασία βλέπει σοβαρά την υγεία

Μπορεί η παρατεταμένη καθιστική ζωή να βλάπτει σοβαρά την υγεία, την ίδια όμως η επιρροή στη ζωή μας έχει και η ορθοστασία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας αμερικανικής μελέτης, τα επαγγέλματα που απαιτούν πολλές ώρες ορθοστασίας είναι χειρότερα για την καρδιά από αυτά που απαιτούν από τον εργαζόμενο να κάθεται. Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που εργάζονταν σε μόνιμα όρθια στάση είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις σε σχέση με όσους έκαναν καθιστική εργασία.Η συγκέντρωση του αίματος στα πόδια, επιβάλλει αυξημένη προσπάθεια για την καρδιά ώστε να αντλήσει το αίμα.

Σύμφωνα με το bovary.gr η πολύωρη ορθοστασία μπορεί σε βάθος χρόνου να προκαλέσει επώδυνα προβλήματα στην σπονδυλική στήλη ή μόνιμες μυϊκές βλάβες. Η ορθοστασία προκαλεί επίσης οίδημα, κιρσούς, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι επιδεινώνει την αρθρίτιδα.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν όσους κάνουν δουλειά που απαιτεί πολύωρη ορθοστασία, να κάνουν συχνά διαλείμματα για να κάθονται για λίγα λεπτά όταν αισθάνονται κουρασμένοι.

Τέλος, οι διατάσεις των μυών των κάτω άκρων και του πέλματος αρκετές φορές στη διάρκεια της ημέρας συμβάλουν στο να μειωθεί ο πόνος στο τέλος της ημέρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News