Υγεία

Κρέας: Μικρά μυστικά για την αποθήκευση στην κατάψυξη

Απλοί τρόποι για να κρατήσουμε ασφαλές το κρέας μέσα στο ψυγείο μας

Δεν καρυκεύουμε το κρέας και κυρίως δεν το αλατίζουμε πριν το βάλουμε στην κατάψυξη. Το αλάτι απορροφά το νερό από τους ιστούς του κρέατος, οι οποίοι ενδέχεται σε τέτοια περίπτωση να χάσουν την ελαστικότητά τους, να σπάσουν και να απολέσουν θρεπτικά συστατικά.

Οταν το κρέας είναι μαγειρευτό, προτιμάμε να αποθηκεύσουμε σε άλλη συσκευασία τα κομμάτια κρέατος και σε άλλη τη σάλτσα, καθώς και πάλι τα υγρά (κατ’ επέκταση το νερό) ενδέχεται να επηρεάσουν το κρέας.

Σε περίπτωση που κατά την απόψυξη δούμε πολύ αίμα στη συσκευασία του κρέατος, σημαίνει ότι δεν έχει καταψυχθεί πολύ καλά, γιατί η παρουσία του αίματος υποδηλώνει πως έχουν σπάσει κάποιοι ιστοί του και ότι έχει χάσει μέρος των υγρών του, άρα και μέρος των θρεπτικών συστατικών του.

Αν το κρέας έχει «καεί» από την κατάψυξη σε κάποια σημεία, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι έχει χαλάσει. Αυτό το «κάψιμο» (που αλλοιώνει το χρώμα του κρέατος, μοιάζει σαν γκρι η περιοχή, αντί να έχει ζωηρό κόκκινο χρώμα) οφείλεται στο ότι το κρέας ήρθε σε επαφή με τον αέρα επειδή δεν συσκευάστηκε καλά.

Αν το υπόλοιπο κρέας διατηρεί το κανονικό του χρώμα, απλώς αφαιρούμε τη συγκεκριμένη περιοχή. Αν πάλι το «κάψιμο» είναι εκτεταμένο στο κομμάτι, είναι προτιμότερο να το πετάξουμε.


Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια