Ο «Χάρτης» του Aids στην Κρήτη στην εκπομπή «Direct» της ΚΡΗΤΗ TV

Κρήτη
Ο «Χάρτης» του Aids στην Κρήτη στην εκπομπή «Direct» της ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόψε στην ΚΡΗΤΗ TV (21:45) και στην εκπομπή "Direct", με το Νίκο Παναγιωτόπουλο, ανοίγει ο φάκελος του HIV σε τοπικό επίπεδο

Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν και όχι αδίκως αρχικά το AIDS ως την μάστιγα του 20ου αιώνα

Από την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση ασθενούς με AIDS έχουν περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες και μπορεί η επιστήμη να έχει εξελιχθεί με τις θεραπείες να καθυστερούν στο μέγιστο βαθμό την εξέλιξη της νόσου, ωστόσο το στίγμα και το ταμπού για ορισμένους συνανθρώπους μας παραμένει.

Μόνο το 2017, 940.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αιτίες σχετιζόμενες με τον ιό HIV, παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον ιό στην Ευρώπη, με έναν στους έξι από αυτούς να μη γνωρίζει ότι έχει μολυνθεί.

Στόχος της ιατρικής κοινότητας έως το 2020 το 90% των ανθρώπων που ζει με HIV να έχει διαγνωστεί, το 90% των διαγνωσμένων να λαμβάνει θεραπεία και το 90% των ανθρώπων σε θεραπεία να έχει μη ανιχνεύσιμο υιικό φορτίο.

Στις αναφορές τους οι περισσότεροι αναφερόμενοι σε οροθετικούς, ξεχνούν κάθε έννοια περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τους μύθους και τις προκαταλήψεις να υπερισχύουν. Τι σκηνικό επικρατεί σε επίπεδο Κρήτης; Υπάρχει αύξηση ή μείωση των κρουσμάτων. Η εκπομπή Direct ανοίγει το φάκελο του HIV σε τοπικό επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News