Στρίβεις τσιγάρο; Είναι πιο δύσκολο να κόψεις το κάπνισμα

Υγεία
Στρίβεις τσιγάρο; Είναι πιο δύσκολο να κόψεις το κάπνισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα δείχνει πως είναι πιο δύσκολο για τους καπνιστές που κάνουν στριφτό τσιγάρο, να σταματήσουν το κάπνισμα

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τους… λάτρεις τους καπνίσματος στο στριφτό τσιγάρο αφού είναι πιο οικονομικό σε σχέση με ένα πακέτο με έτοιμα τσιγάρα και μπορεί να κρατήσει περισότερο.

Μία νέα βρετανική έρευνα, όμως, δείχνει πως όσοι στρίβουν τσιγάρο, είναι πιο δύσκολο να κόψουν το κάπνισμα όταν το πάρουν απόφαση και το επιθυμήσουν.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τη δρα Σάρα Τζάκσον του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "BMJ Open", μελέτησαν στοιχεία της περιόδου 2008-2018 για 38.600 ενήλικες, που είτε ήταν καπνιστές, είτε είχαν κόψει το κάπνισμα το περασμένο έτος.

Διαπιστώθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι από όσους στρίβουν τσιγάρο, μόνο το 15,9% έχουν διάθεση να το κόψουν, έναντι ποσοστού 20,3% μεταξύ όσων καπνίζουν εργοστασιακά τσιγάρα.

Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι το βασικό κίνητρο για τον καπνιστή να μη σταματήσει το στρίψιμο των τσιγάρων, άρα και το κάπνισμα, είναι το χαμηλότερο κόστος των στριφτών, περίπου το μισό σε σχέση με την αγορά πακέτων (για τον ίδιο αριθμό τσιγάρων μέσα στη μέρα).

Έτσι, σύμφωνα με την Τζάκσον, «οι καπνιστές στριφτών τσιγάρων είναι πιο απίθανο να κάνουν προσπάθεια να το κόψουν, σε σχέση με τους καπνιστές εργοστασιακών τσιγάρων».

Δείτε ΕΔΩ την επιστημονική δημοσίευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News