Αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι παράγοντες για έμφραγμα στις γυναίκες

Υγεία
Αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι παράγοντες για έμφραγμα στις γυναίκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπέρταση, διαβήτης και κάπνισμα είναι οι αιτίες που το γυναικείο φύλο... κινδυνεύει

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άντρες κινδυνεύουν με έμφραγμα περισσότερο από τις γυναίκες, όμως υπάρχουν τρεις παράγοντες που μπορούν να αποδειχθούν μοιραίοι για το γυναικείο φύλο.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η υπέρταση, ο διαβήτης και το κάπνισμα είναι αυτοί οι παράγοντες που μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για το έμφραγμα στις γυναίκες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Ελίζαμπεθ Μίλετ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal" (BMJ), ανέλυσαν στοιχεία για 472.000 ανθρώπους ηλικίας 40 έως 69 ετών χωρίς καρδιαγγειακό ιστορικό (το 56% ήσαν γυναίκες). Σε διάστημα επτά ετών, υπήρχαν σχεδόν οκτώ περιστατικά εμφραγμάτων ανά 10.000 ανθρωποέτη στις γυναίκες έναντι 24 περιστατικών/10.000 ανθρωποέτη μεταξύ των ανδρών.

Διαπιστώθηκε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 55% περισσότερο στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες. Ενώ οι άνδρες καπνιστές έχουν περίπου διπλάσιο κίνδυνο εμφράγματος σε σχέση με τους μη καπνιστές, οι γυναίκες καπνίστριες έχουν υπερτριπλάσιο κίνδυνο εμφράγματος σε σχέση με τις μη καπνίστριες.

«Συνολικά περισσότεροι άνδρες παθαίνουν έμφραγμα από ό,τι γυναίκες, όμως ορισμένοι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο πιο πολύ στις γυναίκες από ό,τι τον αυξάνουν στους άνδρες, συνεπώς οι γυναίκες με αυτούς τους παράγοντες κινδύνου βρίσκονται σε συγκριτικά μειονεκτική θέση» δήλωσε η Μίλετ.

Δείτε ΕΔΩ την επιστημονική δημοσίευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News