default-image

Όσοι τρώνε αυτό το φαγητό... κάνουν περισσότερο σεξ

Υγεία
Όσοι τρώνε αυτό το φαγητό... κάνουν περισσότερο σεξ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι απέδειξε νέα έρευνα για τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών και για την επιθυμία τους για σεξ

Μήπως σου άνοιξε η όρεξη για θαλασσινά; Αν ναι, τότε φαίνεται πως και η σεξουαλική σου επιθυμία θα εκτοξευθεί στα ύψη.

Αυτό αναφέρει έρευνα του Harvard T.H. Chan School of Public Health, καθώς τα θαλασσινά δεν αποτελούν μόνο μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης D και λιπαρών οξέων Ω3… η λίμπιντο μπορεί να φτάσει… ψηλά.

Στη συγκεκριμένα έρευνα, σύμφωνα με το olivemagazine.gr, συμμετείχαν 501 ζευγάρια τα οποία προσπαθούσαν να κάνουν παιδί και κατανάλωναν μέσα στην εβδομάδα τους επί 4 χρόνια ψάρια και οστρακόδερμα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 92% όσων κατανάλωναν θαλασσινά πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, περίμεναν παιδί μέχρι το τέλος του χρόνου. Επίσης, άντρες και γυναίκες με την υψηλότερη πρόσληψη θαλασσινών -πάνω από 8 μερίδες το μήνα- έκαναν επίσης σεξ κατά 22% περισσότερο.

«Είναι πιθανό τα ζευγάρια που καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα θαλασσινών μαζί να μοιράζονται περισσότερα γεύματα, και έτσι να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί», σημειώνει η συγγραφέας της έρευνας, Audrey Gaskins.

Όσο για την αύξηση της γονιμότητας, τα Ω3 λιπαρά στα ψάρια έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να βελτιώσουν το σπέρμα και την ποιότητα του εμβρύου, να αυξήσουν την πιθανότητα ωορρηξίας και τα επίπεδα προγεστερόνης (μιας ορμόνης που εμπλέκεται στην εγκυμοσύνη), όπως εξηγεί η Audrey.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News