Όλα τα νέα δεδομένα για τον διαβήτη Τύπου 2, από το «Ασκληπιός Πρόληψις»

Υγεία
Όλα τα νέα δεδομένα για τον διαβήτη Τύπου 2, από το «Ασκληπιός Πρόληψις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νεότερα δεδομένα για τον σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 τέθηκαν στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας που διοργάνωσε στο Ηράκλειο το «Ασκληπιός Πρόληψις»

Διάγνωση, επιπλοκές πρόληψη και θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη συζητήθηκαν στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά ημερίδα στο Ηράκλειο η «Ασκληπιός Πρόληψις» σε συνεργασία με το διαγνωστικό κέντρο «Ασκληπιός Διάγνωσις» με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών.

Τα στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο σοκάρουν, ενώ η επιδημία του διαβήτη έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και στην Κρήτη αφού το 10% των κατοίκων του νησιού πάσχει από το μεταβολικό νόσημα.

Η αλλαγή του τρόπου ζωής με περισσότερη άσκηση και η υιοθέτηση του κρητικού διατροφικού μοντέλου είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου.

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας τα περιστατικά θα αυξηθούν κατά 51% έως το 2030, έχει ωστόσο σημειωθεί σημαντική εξέλιξη στον τομέα της διάγνωσης και παρακολούθησης της νόσου ενώ νέα φάρμακα διασφαλίζουν αποτελεσματική θεραπεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News