Υγεία

Καρκίνος του Μαστού: Κάνε πρόληψη και... πολέμησέ τον!

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού - Μάθε πώς μπορείς να τον καταπολεμήσεις

Κι όμως, η πρόληψη έχει μεγαλύτερη δύναμη από τον καρκίνο του μαστού και αυτό μπορείς να το δεις και να το καταλάβεις στην πράξη μόνο αν πάρεις την απόφαση και κάνεις πρόληψη.

Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού, όμως σήμερα 25 του μήνα είναι η Παγκόσμια Ημέρα αυτού του είδους καρκίνου και όλα «φωνάζουν» πως πρέπει να δώσεις προσοχή στον εαυτό σου, να τον φροντίσεις και να προλάβεις καταστάσεις όσο αυτές είναι στο χέρι σου.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, λοιπόν, πολλές ήταν οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα με στόχο την ενημέρωση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού. Μεταξύ των δράσεων, ήταν και αυτές της πανελλήνιας εταιρείας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού «Στόχος», τα μέλη της οποίας πραγματοποίησαν προληπτικούς ελέγχους στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.  

Ωστόσο, αυτό το μήνα έμαθες επίσης ότι ο καρκίνος του μαστού είναι και αντρική υπόθεση, αφού υπάρχει 1% πιθανότητα ένας άντρας να νοσήσει.  

Παράλληλα, η Ανδριανή Αγγελιδάκη σου έκανε πολλές ερωτήσεις προκειμένου να μάθεις τι είναι ο καρκίνος του μαστού, να κάνεις πρόληψη και να μην αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους.

Εσύ τι γνωρίζεις για τον καρκίνο του μαστού; Πρόληψη κάνεις; Πας στο γιατρό σου; Τι φοβάσαι;

 

Τώρα ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου, να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να μην αποφεύγεις το γιατρό από δειλία με τη σκέψη ότι μπορεί κάνει να σου βρει.

Κάνε πρόληψη, φρόντισε τον εαυτό σου, βάλε «Στόχο» τον καρκίνο του μαστού και καταπολέμησέ τον… γιατί μπορείς!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια