Τι μπορεί να... κρύβεται σε μια συσκευασία με τριμμένο τυρί

Υγεία
Τι μπορεί να... κρύβεται σε μια συσκευασία με τριμμένο τυρί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυτταρίνη μπορεί να βρίσκεται και με το παραπάνω σε συσκευασία τυριού

Το έτοιμο τριμμένο τυρί από το σούπερ μάρκετ είναι μία πολύ εύκολη διαδικασία σε σχέση με το να ξεκινάς να τρίβεις το τυρί πάνω από τα λαχταριστά μακαρόνια την ώρα που εκείνα είναι καυτά.

Μα φυσικά, το τριμμένο τυρί μπαίνει πάνω σε σουφλέ και σε πίτσες απογειώνοντας τη γεύση!

Όμως, μία έκθεση του Bloomberg έρχεται να δείξει πως ορισμένοι παραγωγοί τυριού προσθέτουν ποσότητες άλλων ουσιών στα έτοιμα, συσκευασμένα, τριμμένα τυριά και κυρίως την παρμεζάνα. Ουσίες που κάνουν το λαχταριστό τυράκι… ανθυγιεινό.

Η κυτταρίνη είναι μία σκόνη που παράγεται από κομμάτια και πολτό ξύλου ή άλλες φυτικές ίνες και αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες ουσίες που μπαίνουν στα τυριά. Οι παραγωγοί στοχεύουν στη μείωση της υγρασίας και το να μη σβολιάζει το τυρί μέσα στη συσκευασία.

Στο 2 – 4% είναι ένα αποδεκτό επίπεδο κυτταρίνης, όμως υπάρχουν εταιρείες που προσθέτους έως και 8,8%. Μάλιστα, κάποιες συσκευασίες παρμεζάνας που δοκιμάστηκαν στο πλαίσιο μελέτης, δεν ήταν καν παρμεζάνα αλλά μείγμα άλλων τυριών.  

Και αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι το τυρί είναι προτιμότερο να το τρίβουμε μόνοι μας πάνω από λαχταριστά και ζεστά φαγητά μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News