Καπνίζετε; Αυτές είναι οι τροφές που αποβάλλουν τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας

Υγεία
Καπνίζετε; Αυτές είναι οι τροφές που αποβάλλουν τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

6 "θαυματουργά" τρόφιμα και ποτά που βοηθούν στην αποβολή της νικοτίνης από τον οργανισμό των καπνιστών

Το κάπνισμα αποτελεί μια... όχι και τόσο καλή συνήθεια εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι, περίπου, 5 με 6 εκατομμύρια άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το 67% των Ελλήνων δεν καπνίζουν, το 27% είναι καπνιστές και το 6% είναι περιστασιακοί καπνιστές.

Η νικοτίνη

Η ουσία που προκαλεί μεγάλη ψυχολογική αλλά και σωματική εξάρτηση στο κάπνισμα είναι η νικοτίνη. Η συγκεκριμένη ουσία δρα ως διεγερτικό για το κεντρικό νευρικό σύστημα, αυξάνοντας την αδρεναλίνη.

Ρόλος της τελευταίας είναι να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος καθώς και τα επίπεδα ορισμένων ορμονών. Έτσι, ο καπνιστής αισθάνεται χαλαρός και έχει μια ευχάριστη αίσθηση. Αυτή η αίσθηση είναι που τον κάνει εξαρτημένο.

Η νικοτίνη προκαλεί ταχεία αύξηση της πίεσης του αίματος και σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες. Επιπλέον, ακόμη και αν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα, η επίδραση της νικοτίνης μπορεί να διαρκέσει για χρόνια.

Από την άλλη, η υγιεινή διατροφή και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε την νικοτίνη από τον οργανισμό σας.

Δείτε τις 6 τροφές που βοηθούν να αποβάλλετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας:

1. Σπανάκι

2. Ακτινίδια

3. Μπρόκολο

4. Πορτοκάλια

5. Χυμός καρότου

6. Νερό

Πηγή: bovary.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News