Απελπιστική κατάσταση: Στο περίμενε 3 χιλιάδες ασθενείς για χειρουργείο στο ΠΑΓΝΗ

Υγεία
Απελπιστική κατάσταση: Στο περίμενε 3 χιλιάδες ασθενείς για χειρουργείο στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως και εξάμηνο στο περίμενε για ένα ραντεβού στο ΠΑΓΝΗ - Αναμονή... ντροπή καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Γύρω στους 3.000 ασθενείς περιμένουν το μαγικό τηλεφώνημα για να μπουν στα χειρουργεία του ΠΑΓΝΗ και να υποβληθούν σε προγραμματισμένη επέμβαση. Αυτό καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου, που υποστηρίζει ότι η αναμονή μπορεί να φτάσει μέχρι και τον ένα χρόνο.

Τον Αύγουστο η κατάσταση ήταν απελπιστική, καθώς ο αριθμός των χειρουργείων που γίνονται μειώνεται δραματικά λόγω των αδειών των εργαζομένων, όπως εξηγεί ο σύλλογος εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Και η κατάσταση με τα ραντεβού και τη λίστα αναμονής κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ. Για κάποιες ειδικότητες χρειάζεται να περιμένει κανείς έως και ένα εξάμηνο για να βρει διαθέσιμο ραντεβού. Όπως για παράδειγμα σε κάποια τμήματα της γυναικολογικής, της δερματολογικής, της νευρολογικής και της γαστρεντερολογικής κλινικής που τα διαθέσιμα ραντεβού ξεκινούν από το Μάρτιο του επόμενου χρόνου.

Και σε άλλες νευραλγικές ειδικότητες παρατηρείται αναμονή 3, 4 ακόμα και 5 μηνών. Όπως είναι για παράδειγμα η παιδιατρική, μαιευτική, πνευμονολογική, αιματολογική και η ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Για πλασματικούς αριθμούς κάνει λόγο η διοίκηση του νοσοκομείου, που εξηγεί επίσης αναφορικά με τη λίστα αναμονής στα ραντεβού, ότι η αναμονή υπάρχει σε συγκεκριμένες ειδικότητες και περιπτώσεις.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ξεκαθάρισε τις προηγούμενες ημέρες ότι η μείωση του χρόνου αναμονής των πολιτών για εξέταση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων, καθώς επίσης και για εξετάσεις και χειρουργεία αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News