default-image

Aυτές οι τροφές ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο

Υγεία
Aυτές οι τροφές ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμετωπίστε με φυσικό τρόπο τον ενοχλητικό "επισκέπτη"

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει όλα τα «όπλα» κατά του πονοκεφάλου αλλά τίποτα δεν έχει αποτέλεσμα, καλό είναι να δοκιμάσετε και τις κατάλληλες τροφές που μπορεί να ανακουφίσουν.

Πρόκειται για τις εξής τροφές και ροφήματα:

Ίσως για τον πονοκέφαλο να μην ευθύνεται το «βαρύ» σου πρόγραμμα, αλλά η αφυδάτωση του οργανισμού σου! Πάντα πρέπει να μας συνοδεύει ένα μπουκαλάκι νερό και να πίνεις την απαραίτητη ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

Η λαχταριστή λιχουδιά είναι γεμάτη μαγνήσιο, το οποίο έχει αποδειχθεί πως ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους.

Η διατροφολόγος επιμένει ότι είναι πολύ σημαντικό να τρεφόμαστε καλά για να εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Προτείνει να τρώμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα οποία περιέχουν μαγνήσιο, αλλά και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, όπως τα φασόλια και «καλά» λιπαρά, όπως το ταχίνι.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο, Sarah Goldstein, για κάποιους ανθρώπους μικρές ποσότητες καφέ μπορούν να ανακουφίσουν από τον πονοκέφαλο. Έρευνες έχουν δείξει επίσης πως η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσει τη δράση των παυσίπονων. Προσοχή όμως! Για άλλους, σύμφωνα με το olivemagazine.gr η διατροφολόγος λέει πως ο καφές λειτουργεί με τελείως αντίθετο τρόπο, προκαλώντας πονοκέφαλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News