Υγεία

Η μαύρη σοκολάτα μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικού

Νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία

Η μαύρη σοκολάτα, έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές μελέτες, ότι κάνει καλό στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Aberdeen στην Σκωτία, η οποία δημοσιεύθηκε το 2015 στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal, υποστηρίζει πως μία περιορισμένη κατανάλωση μαύρης σοκολάτας σε καθημερινά βάση, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού.

Κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες πάνω από 20.000 ενηλίκων μέσης και τρίτης ηλικίας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτοί που δεν έτρωγαν μαύρη σοκολάτα, σε σύγκριση με αυτούς που έτρωγαν, είχαν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το iatropedia.gr, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι αυτό από μόνο του δεν αποδεικνύει ότι το εν λόγω είδος σοκολάτας μας κάνει πιο υγιείς. Στην συγκεκριμένοι έρευνα οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν μαύρη σοκολάτα, το έκαναν σε ποσότητες 7-100γρ καθημερινά.

Εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερη μαύρη σοκολάτα έτειναν να είναι νεότεροι, να έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος, μικρότερη περιφέρεια μέσης και αρτηριακή πίεση, ήταν λιγότερο πιθανό να πάσχουν από διαβήτη και πιο πιθανό να έχουν πιο έντονη σωματική δραστηριότητα, στοιχεία που συνθέτουν ένα πιο ευνοϊκό «προφίλ» μειωμένου κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.

Τα ευρήματα της έρευνας βασίστηκαν σε δεδομένα από τη μελέτη EPIC-Norfolk, που παρακολουθεί τις επιπτώσεις της διατροφής στην μακροπρόθεσμη υγεία 25.000 ανδρών και γυναικών.

Σχόλια