Για ώρες πάνω από τον υπολογιστή ή το κινητό; Πώς κρατάμε το σώμα μας.. όρθιο

Υγεία
Για ώρες πάνω από τον υπολογιστή ή το κινητό; Πώς κρατάμε το σώμα μας.. όρθιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσοι από εμάς δεν περνούν ώρες μπροστά από τους υπολογιστές καθημερινά, καθισμένοι σίγουρα όχι στην σωστή θέση, ή πόσοι από εμάς κοιτάζουν το κινητό τους τηλέφωνο, γέρνοντας μπροστά και επιβαρύνοντας τη στάση του σώματος;

Ως εκ τούτου, πόνοι και ενοχλήσεις κάνουν την εμφάνιση τους αργά ή γρήγορα ενώ ασθένειες όπως η κύφωση, η κύρτωση δηλαδή των ώμων ή του αυχένα μπορεί να είναι κάποιες φορές κληρονομική ή να προκύπτει από λανθασμένη στάση του σώματος.

Οι ειδικοί πάντως έχουν λύση και προτείνουν και τρόπους που θα βοηθήσουν αισθητά στο ίσιωμα της πλάτης σε μεγάλο βαθμό, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων με έμφαση ότι το να καθόμαστε με διαρκώς σκυμμένο κεφάλι πάνω από ένα κινητό ή «στραβά» απέναντι σε ένα υπολογιστή ευθύνονται αν μη τι άλλο για αυξημένη κύφωση που δίνει την αίσθηση ότι η πλάτη γέρνει.

Ποια είναι η λύση στο πρόβλημα;

Μία από τις σημαντικές λύσεις είναι, η χρήση πετσετών και η τοποθέτηση τους στο σβέρκο για ένα απαλό μασάζ στο λαιμό κουνώντας την πετσέτα πάνω-κάτω για πέντε λεπτά.

Μια άλλη, εξίσου εύκολη άσκηση είναι να πιέσεις το κεφάλι σου στο πλάι, πρώτα από τη μία και έπειτα από την άλλη πλευρά, τεντώνοντας έτσι τους μύες που ατονούν.

Παρακολουθήστε το σχετικό video που να αποδειχτεί σωτήριο…

Με πληροφορίες από το thetoc

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News