Υγεία

Το στρατιωτικό κόλπο για να αποκοιμηθείτε μέσα σε 2 λεπτά

Αν δυσκολεύστε να κοιμηθείτε και το βράδυ τα μάτια σας... παραμένουν ανοιχτά, υπάρχει ένα κόλπο που θα σας βοηθήσει για να αποκοιμηθείτε γρηγορότερα. 

Το μυστικό περιγράφεται λεπτομερώς στο βιβλίο «Relax and Win: Performance Championship», το οποίο παρόλο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1981, πρόσφατα όμως άρχισε και πάλι να κερδίζει την προσοχή μας.

Τα μυστικά της επιτυχίας:
1. Χαλαρώστε τους μύες στο πρόσωπό σας, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας, της γνάθου και των μυών γύρω από τα μάτια.
2. Αφήστε τους ώμους σας να πέσουν όσο το δυνατόν πιο κάτω, ακολουθούμενοι από το άνω και κάτω χέρι, την μία πλευρά κάθε φορά.

3. Εκπνεύστε, χαλαρώνοντας το στήθος σας και στη συνέχεια χαλαρώστε τα πόδια σας, ξεκινώντας από τους μηρούς και κατεβαίνοντας
4.Στη συνέχεια, θα πρέπει να περάσετε 10 δευτερόλεπτα προσπαθώντας να καθαρίστε το μυαλό σας προτού σκεφτείτε μία από τις τρεις παρακάτω εικόνες:

  • Βρίσκεστε σε ένα κανό σε μια ήρεμη λίμνη χωρίς τίποτε άλλο εκτός από έναν καθαρό μπλε ουρανό από πάνω σας
  • Είστε ξαπλωμένοι σε μια μαύρη, βελούδινη αιώρα σε ένα μαύρο δωμάτιο.
  • Λέτε «μην σκέφτεσαι, μην σκέφτεσαι» στον εαυτό σας ξανά και ξανά για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Εάν δεν το καταφέρετε, ο ειδικός στον ύπνο ΔΡ. Νιλ Στάνλεϊ, λέει πως ο σημαντικότερος παράγοντας για να κοιμηθεί κανείς είναι να αδειάσει το μυαλό του από σκέψεις. «Για να κοιμηθείτε, χρειάζεστε τρία πράγματα: ένα υπνοδωμάτιο ευνοϊκό για τον ύπνο, ένα χαλαρό σώμα και το πιο σημαντικό ένα χαλαρό μυαλό. Δεν μπορείτε να πάτε για ύπνο εάν το μυαλό σας κάνει χιλιάδες σκέψεις» δήλωσε σύμφωνα με το iefimerida.gr ο ειδικός στον Independent.ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια