Υγεία

Αλλαγές με τις συμβάσεις των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ

Αξιοπιστία και ταχύτητα ζητούν οι πολίτες επιμένουν οι ίδιοι

Τελεσίγραφο του Υπουργείου Υγείας στους γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς μετά τη λήξη της σύμβασης τους με τον οργανισμό τέλος του μήνα, θα μπορούν να τις ανανεώσουν εφόσον ενταχτούν στο νέο πρόγραμμα οικογενειακών γιατρών και παιδιάτρων.

 Σφοδρές οι αντιδράσεις των ιατρικών Συλλόγων της Χώρας, καταγγέλλοντας το Υπουργείο ότι καταργεί την ελεύθερη επιλογή στο γιατρό και καθοδηγεί τους πολίτες, όπως είπε στον 98.4 και ο Συντονιστής Γιατρών ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο Νίκος Λαθουράκης.
Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση του ΙΣΗ αναφερόταν πως οι γιατροί απαιτούν αναγνώριση και σεβασμό της επαγγελματικής αξιοπρέπειας τους.

Σε ανακοίνωσή της η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος κάνει λόγο για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης να στελεχώσει τις ΤΟΜΥ και όπως σημειώνει, από τις 953 θέσεις στην Αττική, μόλις 46 ιατροί τοποθετήθηκαν. Σε ότι αφορά τη σύναψη συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, αναφέρει ότι από τους 1.900 ήδη συμβεβλημένους με τον Οργανισμό παθολόγους και γενικούς γιατρούς, λιγότεροι από 500 επιθυμούν να συμβληθούν ως οικογενειακοί ιατροί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια