Ανακαλεί 61 σκευάσματα ο ΕΟΦ

Υγεία
Ανακαλεί 61 σκευάσματα ο ΕΟΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση η ανάκληση αποφασίστηκε διότι σε εργοστάσιο παραγωγής με έδρα την Κίνα ανιχνεύθηκε η πρόσμιξη με ουσία (N-Nitrosodimethylamine - NDMA) που θεωρείται πιθανός καρκινογόνος παράγοντας.

«Τα φάρμακα βαλσαρτάνης χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ασθενών με υψηλή αρτηριακή πίεση, προκειμένου να μειωθούν οι επιπλοκές όπως η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Η επίμαχη δραστική ουσία χρησιμοποιείται επίσης σε ασθενείς που είχαν καρδιακή ανεπάρκεια ή πρόσφατη καρδιακή προσβολή» είπε στον 98.4 ο γιατρός Νίκος Λαθουράκης, μέλος του ΙΣΗ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρει τα εξής:

«Την ανάκληση των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων του συνημμένου πίνακα, που περιέχουν την δραστική α’ ύλη VALSARTAN παραγωγής του εργοστασίου ZHEJIANG HUAHAI PHARMACEUTICAL CO.LTD Κίνας, διότι ανιχνεύτηκε η πρόσμιξη N-Nitrosodimethylamine (NDMA) σε αυτή, πιθανός καρκινογόνος παράγοντας, μετά από εργαστηριακό έλεγχο.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι εταιρείες ΚΑΚ, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News