Υγεία

Συναυλία - συγκέντρωση για την υγεία το βράδυ στο Ηράκλειο

Μήνυμα στον Π.Πολάκη: Μονιμοποιείστε επικουρικούς και συμβασιούχους

Τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων της Κρήτης – Ηρακλείου -Αγίου Νικολάου, Χανίων, Ρεθύμνου, του Ψυχιατρείου Χανίων και της 7ης ΥΠΕ – διοργανώνουν συγκέντρωση-συναυλία απόψε Τρίτη 10 Ιουλίου, στις 19.30 στην πλατεία Ελευθερίας με σύνθημα: «Παλεύουμε για ένα καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, συγκεκαλυμμένης ή μη.

 «Το τι σημαίνει σταθεροποίηση και πρόσβαση στο σύστημα υγείας που επικαλείται η κυβέρνηση το γνωρίζουν πολύ καλά οι ασθενείς που έρχονται αντιμέτωποι με την εμπορευματοποίηση και την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών υγείας, ως προαπαιτούμενο για την εξυπηρέτηση τους», επαναλαμβάνει στον 98.4 ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου στο ΠΑΓΝΗ.

Το γνωρίζουν όσοι περιμένουν ώρες στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.
Το γνωρίζουν όσοι προσπαθούν για μήνες να κλείσουν ένα ραντεβού πρωινό στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Σωματείου. «Την ίδια ώρα που, μόνο για το 2017, έχουν δώσει από την τσέπη τους στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία 1.500.000 €.
Το γνωρίζουν, αφού για να χειρουργηθούν μπορεί να περιμένουν μήνες στις περίφημες λίστες, που - μόνο για το ΠΑΓΝΗ - φτάνουν στις 3.000 και στο Βενιζέλειο τους 1.000 ασθενείς, ομολογώντας κυνικά ότι κάποιοι δεν θα χειρουργηθούν ποτέ. 
Την ίδια ώρα που υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι ιατροί, νοσηλευτές, επιστημονικό και άλλο προσωπικό:
Ο νοσηλευτής καλείται να καλύψει τις ανάγκες 40-50 νοσηλευόμενων ασθενών και να εργάζεται διπλοβάρδιες παραβιάζοντας κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας.
Ο γιατρός να δουλεύει 48 ή και 72 ώρες. Η αναλογία γιατρού προς ασθενή είναι 584 ασθενείς σε κάθε γιατρό και 440 ασθενείς σε κάθε νοσηλευτή.
Την ώρα που υπάρχουν 4 κρεβάτια κλειστά στη ΜΕΘ του ΠαΓΝΗ λόγω ελλείψεων προσωπικού. Αν κάποιος χρειαστεί κρεβάτι ΜΕΘ, πρέπει να είναι τυχερός για να υπάρχει κενό, αλλιώς θα χρειαστεί να ψάχνει σε όλη την Ελλάδα.
Τα αποτελέσματα είναι και θα γίνουν πιο τραγικά για τη ζωή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Θα πεθαίνει κόσμος εξ’ αιτίας της βάρβαρης ταξικής πολιτικής για χάρη της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου και της πληρωμής των δανειστών. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ατομικά, αλλά μόνο μέσα από την καθημερινή οργανωμένη μαζική δράση των σωματείων ενάντια στη εργοδοσία και το κράτος.

«Ζητούμενο μας η αξιοπρεπής παροχή υγείας προς τους ασθενείς και η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών για νοσηλευτές, ιατρικό, διοικητικό προσωπικό, συμβασιούχους και επικουρικούς» είπε στον 98.4 ο πρόεδρος του Σωματείου στο νοσοκομείο Χανίων Βαρδής Γεωργακάκης.
Μέσω του σταθμού και το μήνυμα-αίτημα του προς το Παύλο Πολάκη για την μονιμοποίηση των 70-80 Επικουρικών – Συμβασιούχων παράλληλα με την πρόσληψη άλλων τόσων, καθώς ένας νοσηλευτής ανά βάρδια έχει στην ευθύνη του 35 με 40 ασθενείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια