Θα συναντηθούμε πολλές φορές στους δρόμους για την υγεία

Υγεία
Θα συναντηθούμε πολλές φορές στους δρόμους για την υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ψυχική υγεία «ταλαιπωρείται».

Η κατάσταση στη ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει ξεπεράσει το επίπεδο ασφαλείας για ασθενείς και εργαζομένους, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό, όταν η οργανική του δύναμη είναι 23 κρεβάτια νοσηλείας και 10 για οξέα περιστατικά, αλλά η καθημερινότητα είναι τραγική. 

«Τετάρτη 16/5 νοσηλεύονταν 32 ασθενείς, ενώ στο τμήμα οξέων νοσηλεύονταν 15 ασθενείς», είπε στο Ράδιο 98,4 ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.

«Είναι αυτονόητο ότι σε τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχει προσωπικός χώρος ούτε οι προϋποθέσεις ηρεμίας που απαιτούνται, με συνέπεια να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας ενώ σαφώς τίθενται και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας» πρόσθεσε.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, η πορεία της Δημόσιας Υγείας , αντικείμενο της παγκρήτιας συνάντησης των Σωματείων Εργαζομένων στα νοσοκομεία την Τετάρτη 23 Μαΐου στο Πανεπιστημιακό με τον πρόεδρο του ΠΑΓΝΗ να επισημαίνει ότι το Υπουργείο πρέπει να σχεδιάσει έγκαιρα πως θα αντιμετωπίσει τη λήξη των συμβάσεων 300 εργαζόμενων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πρόκειται για Επικουρικούς, συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, εργαζόμενους με μπλοκάκια, συμβασιούχους στη σίτιση και καθαριότητα, όπως και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News