default-image

Οι εφημερίες που δεν βγαίνουν στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Κρήτη
Οι εφημερίες που δεν βγαίνουν στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεκδικούν την ενίσχυση του, αλλά και τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων του καταγγέλλοντας ότι δεν τηρείται η εργασιακή νομοθεσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του σωματείου τον Ιανουάριο 2012 οι εργαζόμενοι ήταν 375, Ιανουάριος 2015: 256 εργαζόμενοι, Ιανουάριος 2018: 245 εργαζόμενοι. 

Το ποσοστό των κενών οργανικών θέσεων είναι 46%.

Το αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού είναι, οι εφημερίες σε πολλές κλινικές να μην βγαίνουν για άλλη μία φορά, όπως λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Μανουσάκης  στο Ράδιο 98,4. 

«Στο νοσοκομείο δεν έχουμε ορθοπεδικό για 10 ημέρες, Ουρολόγο για 22 ημέρες, Ωριλά για 16, Οφθαλμίατρο για 23, Δερματολόγο για 23, Πνευμονολόγο για 16. Οδοντίατρος δεν υπάρχει εδώ κι ενάμιση χρόνο, ενώ η παθολογική είναι υπερπλήρης καθώς έχει παράλληλη λειτουργία με αυτή της Ιεράπετρας». 

Αναφορικά με τις εργασιακές τους συνθήκες, ζητούν να τηρείται  η εργασιακή νομοθεσία για την οκτάωρη εργασία, για τα 2 ρεπό την εβδομάδα, για τη χορήγηση της κανονικής άδειας στο ίδιο έτος, για την 11ωρη ανάπαυση ανάμεσα σε2 βάρδιες.

«Ζητούμε να μπορούμε να πάρουμε τις άδειες και τα ρεπό μας, να μπορούμε να ξεκουραζόμαστε, να μπορούμε να δουλεύουμε με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και με επαρκή στελέχωση των τμημάτων και των κλινικών, ώστε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας τους ασθενείς» επισημαίνει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News