default-image

Πώς θα λαμβάνουμε περισσότερες βιταμίνες από τα τρόφιμα;

Υγεία
Πώς θα λαμβάνουμε περισσότερες βιταμίνες από τα τρόφιμα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσπαθούμε να προσέχουμε τη διατροφή μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως λαμβάνουμε πάντα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά σε ικανοποιητικό βαθμό.

Ειδικά, ορισμένα θρεπτικά συστατικά, που είναι σχετικά πιο δυσεύρετα σε σχέση με άλλα, αλλά και πιο δύσκολα στην απορρόφηση από τον οργανισμό. Ποια είναι αυτά, και πού θα τα βρούμε;

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Αυτές οι βιταμίνες ενισχύουν τον εγκέφαλό μας και προστατεύουν την καρδιά μας. Από όλες τις βιταμίνες αυτού του συμπλέγματος, οι πιο γνωστές είναι η Β12 και το φολικό οξύ. Η Β12 βοηθάει τον οργανισμό μας να μετατρέψει την τροφή σε ενέργεια. Η έλλειψή της έχει συσχετιστεί με έλλειψη μνήμης αλλά και συμπτώματα κατάθλιψης. Το φολικό οξύ είναι απαραίτητο για τις εγκύους, αλλά το χρειαζόμαστε όλοι. Και μόνο το γεγονός ότι παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου λέει πολλά για το πόσο αναγκαίο θρεπτικό συστατικό είναι. Η Β12 δεν βρίσκεται σε φυτικές τροφές, συνεπώς αν είστε vegan, θα χρειαστείτε συμπληρώματα. Εναλλακτικά, την βρίσκουμε στα αυγά, στο τυρί, στα ψάρια, στα γαλακτοκομικά και στο κόκκινο κρέας. Το φολικό οξύ βρίσκεται άφθονο σε λαχανικά όπως τα σπαράγγια και το σπανάκι, αλλά και στα φασόλια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News