Υγεία

Πώς ωφελεί η μαύρη σοκολάτα την υγεία μας;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ειδικοί μιλούν για τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας αλλά αυτή τη φορά και με τη «βούλα» περιγράφουν τις ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό. Όλα δείχουν ότι ωφελεί την εγκεφαλική λειτουργία και συμβάλλει στη βελτίωσης της μνήμης και της ανοσίας, ενώ βελτιώνει στην αντιμετώπιση του στρες.

Δυο έρευνες που αφορούσαν το θέμα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Experimental Biology 2018.

Ερευνητές του Loma Linda University Adventist Health Sciences Center, μελέτησαν πώς η κατανάλωση σκούρας σοκολάτας με υψηλή συγκέντρωση κατά τουλάχιστον 70%, έχει θετική επίδραση.

Ο ερευνητής Dr. Lee S. Berk, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που έχουμε εστιάσει στην επίδραση μεγάλων ποσοτήτων κακάο σε μικρές δόσεις- τόσο μικρές όσο μια σοκολάτα κανονικού μεγέθους σε ανθρώπους, για βραχύ ή μακρύ διάστημα, και τα ευρήματα ήταν ενθαρρυντικά.

Παρατήρησε ότι όσο υψηλότερη ήταν η συγκέντρωση τόσο πιο θετική ήταν η επίδραση στη σκέψη, τη μνήμη, τη διάθεση, την ανοσία- και άλλες θετικές επιδράσεις.

Η δεύτερη έρευνα εξέτασε πώς το κακάο ενισχύει την νευροπλαστικότητα για συμπεριφορικά και εγκεφαλικά οφέλη υγείας.Ερευνητές κατέγραψαν την αντίδραση στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, με  κατανάλωση 48 γραμμαρίων σκούρας σοκολάτας μετά από 30 λεπτά και 2 ώρες και παρατήρησαν ωφέλιμα γάμμα κύματα.

 

 

Σχόλια