Υγεία

Σε ποιες ηλικίες χορηγείται δωρεάν το εμβόλιο κατά του τραχήλου της μήτρας;

Ο πέμπτος πιο θανατηφόρος καρκίνος είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, με τους επιστήμονες να τονίζουν την ανάγκη πρόληψης αλλά και χορήγησης του ισχυρού όπλου κατά του καρκίνου, αυτό του εμβολίου το οποίο μάλιστα χορηγείται δωρεάν σε κορίτσια 12 έως 18 ετών.

Ο Πρόεδρος του δέκατου Παγκρήτιου Συνεδρίου Μαιευτικής Γυναικολογίας Σταύρος Σηφάκης εκτιμά ότι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη μείωση της συχνότητας του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, τα επόμενα χρόνια αφού ήδη από τη δεύτερη θέση ως ο πιο θανατηφόρος καρκίνος «έπεσε» στην Πέμπτη. Και αυτό οφείλεται στο Τεστ Παπανικολάου και το εμβόλιο.

Στην ενδομητρίωση, στα αίτια αλλά και στη θεραπεία αναφέρθηκε ο Ιωάννης Ματαλιωτάκης.

Στο πλαίσιο του Παγκρήτιου Συνεδρίου Γυναικολογίας υπήρξαν αξιόλογες παρουσιάσεις από διακεκριμένους ομιλητές ενώ μεταξύ άλλων αναπτύχθηκαν θέματα όπως η παθολογία κύησης, οι καρκινογενέσεις, η πρόληψη και θεραπεία του γυναικολογικού καρκίνου, θέματα αναπαραγωγής, μητρικού θηλασμού και όχι μόνο.

Το συνέδριο διοργανώνει η Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με τη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Σχόλια