Ρέθυμνο: Βάλτωσε η μεταφορά του αστικού Κέντρου Υγείας

Υγεία
Ρέθυμνο: Βάλτωσε η μεταφορά του αστικού Κέντρου Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια υγεία προχωρούν, όμως οι πολίτες δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει το τι αλλαγές συμβαίνουν.

Η ΤΟΜΥ Ρεθύμνου και το κέντρο υγείας αστικού τύπου έχουν στελεχωθεί με 13 γιατρούς συνολικά που όμως οι ασθενείς τους γυρίζουν την πλάτη, αφού ακόμη προτιμούν το νοσοκομείο για όλων των ειδών τις περιπτώσεις που τους απασχολούν.

Την ίδια ώρα, η μεταφορά του αστικού κέντρου υγείας σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη παραλία του Ρεθύμνου, έχει βαλτώσει...

Μπορεί οι δημότες του Ρεθύμνου να μην έχουν εξοικειωθεί ακόμη στην επίσκεψη του οικογενειακού γιατρού στην ΤΟΜΥ που λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό, όμως πλέον ο οικογενειακός γιατρός, αντιπροσωπεύει το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με το δημόσιο σύστημα υγείας και υποστηρίζει την «κυκλοφορία» του μέσα σε αυτό, ενεργώντας ως πλοηγός, δηλαδή στο εξής, όπως εξηγεί και η διευθύντρια του κέντρου υγείας αστικού τύπου Ρεθύμνου, Άντα Νικολουδάκη, ο οικογενειακός γιατρός ανοίγει πια την πόρτα για τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια υγεία.

Επιπλέον, δεν μπορεί πια ο ασθενής να επισκεφθεί ούτε τα ιδιωτικά ιατρεία, χωρίς να έχει λάβει παραπεμπτικό χαρτί από τον οικογενειακό του γιατρό.

Στο Ρέθυμνο η ΤΟΜΥ λειτουργεί στην οδό Ζαμπελίου, όπου και πρέπει οι πολίτες να εγγραφούν και να αναζητήσουν τον οικογενειακό γιατρό της επιλογής τους.

Σε ό,τι αφορά τη μεταστέγαση του κέντρου υγείας αστικού τύπου Ρεθύμνου από την οδό Μοάτσου, στην παραλιακή λεωφόρο με παράλληλη εξοικονόμηση 6.000 ευρώ ανά μήνα, χρειάζεται ακόμη αρκετός χρόνος για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικοί και οικονομικοί σκόπελοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News