default-image

Οκτώ ημέρες το μήνα λειτουργεί η Παθολογική σε νοσοκομείο της Κρήτης

Υγεία
Οκτώ ημέρες το μήνα λειτουργεί η Παθολογική σε νοσοκομείο της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης ένας νέος κύκλος κινητοποιήσεων, με πρώτο, βασικό και διαχρονικό στόχο, την πλήρη στελέχωση της Παθολογικής και έπειτα της Παιδιατρικής και της Γυναικολογικής - Μαιευτικής κλινικής, του μοναδικού νοσοκομείου της Νότιας Κρήτης που καλύπτει μια τεράστια περιοχή, η οποία ξεκινά από τη Βιάννο και φτάνει μέχρι τη Σητεία, εξυπηρετώντας το καλοκαίρι πάνω από 40.000 ανθρώπους μαζί με τους επισκέπτες.

Την παράσταση διαμαρτυρίας οργάνωσε μετά από καιρό ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου, με πρώτο και κύριο τη στελέχωση της Παθολογικής κλινικής που έχει μένει στην ουσία με έναν γιατρό, τον κ. Γεωργακάκη που μπορεί να εφημερεύει μόνο 8 ημέρες κάθε μήνα.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας πήραν μέρος εκτός από τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς, οι επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων Γιώργος Προϊστάκης και Μαρία Κοτσιφάκη, η κ. Πόπη Δασκαλάκη από το Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου και η κ. Μαρία Κτιστάκη μέλος της Επιτροπής Αγώνα.

Ο κ. Γιώργος Αρακαδάκης αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, δέχτηκε την κριτική και τα παράπονα, όλων όσοι πήραν το λόγο, παρουσιάζοντας την πραγματική διάσταση του προβλήματος που έχει τη βάση του στην υπολειτουργούσα Παθολογική, αλλά και στις ελλείψεις των άλλων υποστελεχωμένων κλινικών, αναφερόμενος στην επαναπροκήρυξη των δύο θέσεων Παθολόγων που είχαν αποβεί πριν από καιρό άγονες, προσθέτοντας επίσης ότι είναι σε επαφή και με έναν αγροτικό ιατρό με ειδικότητα παθολόγου, ο οποίος θα έρθει και θα μπορεί να κάνει κει εκείνος κάποιες εφημερίες εκτός από εκείνες του κ. Γεωργακάκη.

«Εκτός από αυτά», μας είπε ο κ. Αρακαδάκης «κάνουμε ότι άλλο μπορούμε για να επιλέξουν το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας οι ιατροί των ειδικοτήτων που προκηρύσσουμε, όπως για παράδειγμα μια θέση μαιευτήρα μια θέση καρδιολόγου και μια θέση παιδιάτρου. Έχουμε κάνει όμως και άλλες κινήσεις που αφορούν στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας από το Νοσοκομείο μας».

Ο Σύλλογος Eργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στις 6.00 μ.μ. της Πέμπτης 22 Μαρτίου έχει συγκαλέσει νέα ευρεία σύσκεψη προσκαλώντας εκτός των άλλων, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο, τους δυο βουλευτές του Νομού, τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Μαυρομάτη, τη Διοικήτρια των Νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου κ Σπινθούρη, καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ Αντώνης Τσικαλουδάκης, καρδιολόγος, μας είπε ότι «τέθηκαν στον κ. Αρακαδάκη όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου με πρώτο εκείνο της στελέχωσης της Παθολογικής κλινικής, η οποίο θα πρέπει να υποστηριχτεί με ιατρούς άμεσα, ώστε να λειτουργήσει, και για να μπορούν να λειτουργούν μαζί της και οι άλλες κλινικές. Αφού εξαντλήσουμε κάθε μέσο πίεσης, σε δεύτερο χρόνο θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας στην Αθήνα και θα αποφασίσουμε εκτός απροόπτου παράλληλες δυναμικές κινητοποιήσεις».

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας, μας είπε ότι, «το πρόβλημα της στελέχωσης της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, λύνεται μόνο με πολιτική απόφαση. Αν η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας θέλουν μπορούν να μας καλύψουν τις κενές θέσεις. Εμείς σαν Δήμος αλλά και η τοπική κοινωνία, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε δυνατή στήριξη στους γιατρούς που θα επιλέξουν να έρθουν στην Ιεράπετρα, είτε αναλαμβάνοντας τη φιλοξενία τους και τη διαμονή τους, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο που θα τον συναποφασίσουμε. Πιστεύω ότι η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης μπορεί να φέρει άμεσα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας έναν τουλάχιστον παθολόγο».

«Η κατάσταση χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται στο Νοσοκομείο μας. Η παθολογική παραμένει με έναν γιατρό ουσιαστικά που μπορεί να κάνει μόνο 8 εφημερίες το μήνα. Παθολογικά περιστατικά φιλοξενούνται σε άλλες κλινικές, μέχρι να κάνει εφημερία ο παθολόγος, η δε γυναικολογική έχει μόνο έναν γυναικολόγο και τρείς ενεργές μαίες, και δεν μπορεί να αναλάβει γέννες. Η Παιδιατρική έχει μείνει κι αυτή με έναν παιδίατρο, ενώ ο αναιμικός προϋπολογισμός του Νοσοκομείου, δεν μας επιτρέπει να κάνουμε προμήθειες βασικών υλικών», προσθέτει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Αντώνης Τσικαλουδάκης και ζητά από τους Ιεραπετρίτες να ξαναβγούν στους δρόμους για τα αυτονόητα.

«Μετά από μια μεγάλη περίοδο αναμονής, στο διάστημα της οποίας έγιναν κάποια βήματα βελτίωσης σε διάφορους τομείς του Νοσοκομείου, είμαστε υποχρεωμένοι να ασκήσουμε ξανά όση πίεση απαιτείται, για να καταφέρουμε να πείσουμε ότι πρέπει άμεσα να στελεχωθεί η Παθολογική κλινική πρώτα από όλα, γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο χωρίς αυτήν», συμπλήρωσε η κ. Πόπη Δασκαλάκη από τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News