Υγεία

Δωρίστε αίμα, χαρίστε ζωή και το Μάρτιο

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια

Που και πότε θα πραγματοποιηθεί η εθελοντική αιμοδοσία στο Ηράκλειο;

Ο Μάρτιος θα «μπει» για το Ηράκλειο με άλλη μία κίνηση ανθρωπιάς και αγάπης που θα δώσει ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας.

Πρόκειται για εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου στο κέντρο της πόλης του και συγκεκριμένα στο Αίθριο της Λότζια από τις 10 το πρωί έως τη 13:30. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με την πολύτιμη συνδρομή του ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» και της Σ.Ε.Α.Π. Ηρακλείου.

Σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν!

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενή.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να δώσουν αίμα! Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία σας και να κάνουν την ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή!

Όλοι, λοιπόν, στην «καρδιά» του Ηρακλείου να ζήσουμε μαζί την εμπειρία της προσφοράς. Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο: χαρίστε ζωή!

Σχόλια