Τέλος στα χάπια! Ανακουφίστε τους πόνους περιόδου, φυσικά

Υγεία
Τέλος στα χάπια! Ανακουφίστε τους πόνους περιόδου, φυσικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις… «δύσκολες» ημέρες του μήνα, πριν πιάσετε τα παυσίπονα, δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω tips.

Οι πόνοι της περιόδου, καμιά φορά, μπορούν να γίνουν από ενοχλητικοί έως και ανυπόφοροι. Προτού όμως καταφύγετε στη λύση των ισχυρών, πολλές φορές, παυσιπόνων, δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω tips, που προτείνει η διατροφολός Amy Morris.

Αυξήστε το μαγνήσιο στη διατροφή σας

«Ένας παράγοντας που συμβάλλει στον πόνο της εμμηνόρροιας είναι η κατακράτηση υγρών, η οποία μπορεί να αποφευχθεί με την αύξηση των επιπέδων του μαγνησίου», εξηγεί. Το θρεπτικό αυτό συστατικό υπάρχει σε πολλά τρόφιμα, όπως οι μπανάνες, οι κολοκυθόσποροι και τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

«Το μαγνήσιο λειτουργεί επίσης ως μυοχαλαρωτικό και έχει την ικανότητα να μειώνει τις «κακές» προσταγλανδίνες, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στον οδυνηρό σου πόνο», προσθέτει.

Πιείτε περισσότερο νερό

Η κατανάλωση νερού μειώνει τις πιθανότητες κατακράτησης υγρών, που κάνει τον πόνο ακόμα πιο επώδυνο», εξηγεί η διατροφολόγος. «Η ενυδάτωση με πολύ νερό, ζεστό ή κρύο, είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ανακουφιστείς από τους πόνους της περιόδου».

Προτείνει ροφήματα, όπως το χαμομήλι και η μέντα, τα οποία δεν είναι μόνο καταπραϋντικά, αλλά και αντιφλεγμονώδη, ενώ αποδεδειγμένα βοηθούν στην ανακούφιση από τον πόνο.

Αφεθείτε στη… σοκολάτα

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, η σοκολάτα απαλύνει τον πόνο. «Επίλεξε μια σοκολάτα με τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε κακάο, καθώς όχι μόνο θα ικανοποιήσει τη λιγούρα που πιθανόν έχεις για κάτι γλυκό, αλλά θα ενισχύσει επίσης τα επίπεδα σεροτονίνης σου, γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας», εξηγεί η Amy.

Πηγή: olivemagazine.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News