default-image

General Motors, η δίαιτα που υπόσχεται -7 κιλά σε 7 μέρες!

Υγεία
General Motors, η δίαιτα που υπόσχεται -7 κιλά σε 7 μέρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες δίαιτες των τελευταίων ετών και υπόσχεται σχεδόν εξωπραγματικά αποτελέσματα, μιας και υποτίθεται ότι μπορείς να χάσεις μέχρι και 7 κιλά μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.

Η General Motors diet ξεκίνησε τη δεκαετία του '80, από τον ομώνυμο όμιλο, για να μένουν οι υπάλληλοι τους σε καλή φυσική κατάσταση. Και από ότι φαίνεται, τα αποτελέσματα ήταν τόσο καλά ώστε σύντομα αυτή η δίαιτα έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Όσο για τη φιλοσοφία της, βασίζεται στο γεγονός ότι τρως συγκεκριμένες τροφές κάθε μέρα, οι οποίες σου παρέχουν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με αυτές που καις. Αυτό προκαλεί αρνητικό θερμιδικό αποτέλεσμα στο σώμα και βοηθά στην απώλεια βάρους φυσικά χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να γυμναστείς!

Η General Motors diet με μία ματιά

1η μέρα: Τρως μόνο φρούτα - εκτός από μπανάνες - σε απεριόριστες ποσότητες. Βέβαια, προτείνεται να δείξεις μια προτίμηση προς το πεπόνι.

2η μέρα: Ξεχνάς τα φρούτα και το ρίχνεις στα λαχανικά, ωμά ή ψητά. Ούτε σε αυτή την περίπτωση υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα, αν και σου λένε να φας πατάτα μόνο στο πρωινό.

3η μέρα: Είναι η μέρα που συνδυάζεις τις 2 προηγούμενες μέρες, τρώγοντας δηλαδή και φρούτα και λαχανικά, εκτός από μπανάνες και πατάτες όμως.

4η μέρα: Επιτέλους μπορείς να φας και μπανάνα, καθώς και να πιεις γάλα αποβουτυρωμένο. Για την ακρίβεια επιτρέπονται 8 μικρές ή 6 μεγάλες μπανάνες και 3 ποτήρια γάλα των 250ml.

5η μέρα: Ώρα για κρέας! Μπορείς να φας μοσχάρι, κοτόπουλο ή ψάρι με ντομάτες ή αλλιώς 2 μερίδες κρέας των 290γρ. και απαραιτήτως 6 ντομάτες, τις οποίες δεν μπορείς να αντικαταστήσεις με άλλο λαχανικό. Όσο για τους χορτοφάγους, μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας με τυρί cottage ή καστανό ρύζι. Επίσης, μιας και λαμβάνεις έξτρα πρωτεΐνη αυτή τη μέρα, θα πρέπει να πιεις τουλάχιστον 2 ποτήρια νερό περισσότερο από τις άλλες μέρες.

6η μέρα: Κρέας και λαχανικά. Μπορείς να παραλείψεις τις ντομάτες αν τις βαρέθηκες από την προηγούμενη μέρα και να φας όσα λαχανικά θέλεις (εκτός από πατάτες). Για το κρέας οι μερίδες είναι ίδιες όπως την πέμπτη μέρα, ενώ οι χορτοφάγοι μπορούν να το αντικαταστήσουν με τυρί cottage.

7η μέρα: Την τελευταία μέρα της δίαιτας μπορείς να φας καστανό ρύζι, χυμούς φρούτων και απεριόριστη ποσότητα λαχανικών.

Επίσης, αυτό το διάστημα, πρέπει να πίνεις πολύ νερό, αλλά απαγορεύεται το αλκοόλ και τα αναψυκτικά -ακόμη και τα light. Τσάι και καφές (χωρίς ζάχαρη πάντα) επιτρέπονται, αλλά χωρίς υπερβολές. Όσο για τη γυμναστική, καλό είναι να την αποφύγεις αυτές τις μέρες ή να προτιμήσεις μια πολύ ήπια άσκηση, όπως γιόγκα.

Γιατί προβληματίζει τους διατροφολόγους

Όπως καταλαβαίνεις, οι θερμίδες που λαμβάνεις καθημερινά είναι περί τις 1.000-1.200, οπότε από αυτό και μόνο πρέπει να περιμένεις ότι θα χάσεις κιλά. Ωστόσο, οι διατροφολόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στην General Motors diet καθώς όπως σημειώνουν σε βοηθά να χάσεις βάρος αλλά όχι να κάψεις λίπος, ενώ μόλις σταματήσεις τη δίαιτα και επιστρέψεις σε κανονικούς διατροφικούς ρυθμούς θεωρούν σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρεις πίσω τα χαμένα κιλά, αν όχι περισσότερα. Ακόμη χειρότερα, μπορεί να πέσεις με τα μούτρα σε τροφές που στερήθηκες, όπως γλυκά.

Επιπλέον, οι διατροφολόγοι δεν συμφωνούν με δίαιτες που αποκλείουν ομάδες τροφών και συστήνουν να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, που περιλαμβάνει λίγο από όλα. Άσε που όσο ελκυστική και αν μοιάζει η ιδέα να χάσεις τα περιττά κιλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν είναι δεδομένο ότι θα καταφέρεις να ακολουθήσεις πιστά την General Motors diet για όλη την εβδομάδα, άρα δεν θα φτάσεις στον επιθυμητό στόχο των 7 κιλών μείον.

Πηγή: olivemagazine.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News