default-image

Δεν θα μιλάμε για προσωπικό με ημερομηνία λήξης στην υγεία

Κρήτη
Δεν θα μιλάμε για προσωπικό με ημερομηνία λήξης στην υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας και την τραγική κατάσταση λειτουργίας των νοσοκομείων. Φόβοι και για την τύχη των διασυνδεόμενων νοσοκομείων βάση των μνημονιακών επιταγών με πολλά από αυτά να βρίσκονται στον αέρα.

''Δεν μπορούμε να μιλάμε για προσωπικό με ημερομηνία λήξης. Δεν μπορούμε να δεχτούμε  τις  συμβάσεις και τις  ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τους μειωμένους προϋπολογισμούς και τη συνεχή υποβάθμιση των νοσοκομείων'' λέει στο Ράδιο 9,84 το μέλος της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδοσάκης.

Στους δρόμους σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί

Στάση εργασίας 11:00 το πρωί με 15.00 μ.μ. σήμερα των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, αντιδρώντας στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών και τις προτάσεις για το ωράριο εργασίας. 

Στις 12:00 το μεσημέρι η συγκέντρωση τους έξω από το υπουργείο Υγείας.  

Η ΟΕΝΓΕ ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να καταργήσει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, να μην προχωρήσει σε απολύσεις επικουρικών γιατρών, να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και να καθιερώσει σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News