default-image

Ο 1ος σημαιοφόρος σε καροτσάκι,"παραδίδει"μαθήματα ζωής vid

Υγεία
Ο 1ος σημαιοφόρος σε καροτσάκι,"παραδίδει"μαθήματα ζωής vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Στέλιος μπήκε στη ζωής μας το 1999 και  έγινε ο πρώτος σημαιοφόρος σε αναπηρικό καροτσάκι. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι… Ο Στέλιος είναι πλέον γιατρός, ψυχίατρος και δραστηριοποιείται για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία διεκδικώντας το δικαίωμα όλων στην αυτόνομη ζωή.

Ο ίδιος καλεσμένος στην εκπομπή "Ανδριανή" της ΚΡΗΤΗ TV αναφέρεται στις δυσκολίες  και τα εμποδια που μέχρι σήμερα έχει αντιμετωπίσει με στόχο να αναδείξει τον εαυτό του και να καλλιεργήσει τα όνειρά του.

 Με πρωτεργάτες στο εγχείρημα του αυτό τους γονείς του που όπως λέει είναι τα πάντα για αυτόν , το "προσκέφαλι" του, τα χέρια και η πρόθεση του.

Ο Στέλιος  με ύφος  σεμνό και  ταπεινό που τον διακρίνει άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια , σε μια εκ βαθέων συνέντεευξη παρέδωσε τα δικά του μαθήματα ζωής  με πρώτο και καλύτερο εκείνο που λέει ότι και τα άτομα με αναπηρία έχουν κάθε δικαίωμα να ζουν και να διαβιούν όπως ένα άτομο χωρίς αναπηρία.

Ο Στέλιος βρέθηκε στο Ηράκλειο και φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Ανδριανής Αγγελιδάκη. Απολαύστε τη συνέντευξη του.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1985 στην περιοχή του Βύρωνα στην Αθήνα. Σε ηλικία δεκατεσσάρων μηνών διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, μια εξελικτική ασθένεια η οποία του προκάλεσε σοβαρή κινητική αναπηρία. Μεγάλωσε στο Λαγονήσι και φοίτησε στα σχολεία του Κορωπίου.

Ως αριστούχος μαθητής της Γ' Γυμνασίου, απασχόλησε τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας λόγω του ότι έγινε ο πρώτος σημαιοφόρος με κινητική αναπηρία σε περίοδο που η νομοθεσία δεν το επέτρεπε. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (2003-2010). Ακολούθησε την ειδίκευση της Ψυχιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απέκτησε Μεταπτυχιακό στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει ενεργή εμπλοκή στο κίνημα ανεξάρτητης διαβίωσης. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Νέων Ιατρών. Οι απόψεις του για θέματα αναπηρίας αλλά και ιατρικής αποτυπώνονται σε αρκετά άρθρα τα οποία έχει γράψει ο ίδιος, αλλά και σε συνεντεύξεις που έχει δώσει στον τύπο και στην τηλεόραση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News