default-image

Ηράκλειο: Ξέρετε τι είναι το Child’Space και Feldenkrais;

Κρήτη
Ηράκλειο: Ξέρετε τι είναι το Child’Space και Feldenkrais;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία πολύ ενδιαφέροντα εργαστήρια για γονείς αλλά και παιδιά θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο, με τίτλο «Child'space & Feldenkrais».

1. CHLDS'SPACE

Το εργαστήριο με τίτλο «Child'Space» αφορά την κίνηση και την ανάπτυξη από τη γέννηση μέχρι το ελεύθερο περπάτημα του μωρού και… προσκεκλημένοι είναι όλοι οι γονείς και τα βρέφη τους, τα οποία θα πρέπει να είναι από 5 εβδομάδων και άνω.

Η μέθοδος Child'Space συνδυάζει στοιχεία από το Feldenkrais, την Emmi Pikler Mijna Hadders - Algra και την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες πάνω στη βρεφική ανάπτυξη και παραδοσιακούς τρόπους με τους οποίους αλληλοεπιδρούμε με τα βρέφη χρησιμοποιώντας το άγγιγμα, την κίνηση, το παιχνίδι και τα αντικείμενα.  

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20, 21 και 27, 28 Μαΐου.

2. ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΜΑΙ, ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ

Το συγκεκριμένο εργαστήριο αφορά γονείς και νήπια από 2 έως 3μιση ετών.

Πρόκειται για ένα θεατρικό παιχνίδι, με μικρές ιστορίες, καθημερινά αντικείμενα, δράση και αυτοσχεδιασμό κινητικού και συμβολικού χαρακτήρα, το οποίο δημιουργεί το πλαίσιο όπου το νήπιο σκέφτεται, συνεργάζεται και εκφράζει τον ψυχισμό του, ακολουθεί κανόνες ή παίζει ελεύθερα, εξασκεί τις δεξιότητές του και ενδυναμώνει την ψυχοκινητική του ανάπτυξη.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 20, 21 και 27, 28 Μαΐου.

3. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ FELDENKRAIS ΜΕ ΤΗΝ URLIKE HASBACH - DOUSSIS

Στο σεμινάριο με την Urlike Hasbach - Doussis είναι προσκεκλημένοι όλοι οι ενήλικες και γονείς που θέλουν να γνωρίσουν βιωματικά και με διασκεδαστικό τρόπο διαφορετικά στάδια της βρεφικής - παιδικής κινητικής ανάπτυξης.

Το σεμινάριο Feldenkrais επικεντρώνεται στο πώς να κατανοούμε πάνω μας τη διαδικασία της κίνησης και σε εύκολους τρόπους βελτίωσης της λειτουργικότητάς της.

Το σεμινάριο θα βοηθήσει τους νέους γονείς να παρατηρούν με μεγαλύτερη ευαισθησία την κινητική ανάπτυξη του βρέφους ή του παιδιού τους και να είναι σε θέση να υποστηρίξουν πιο εύστοχα την εξέλιξή της, χωρίς να επιβαρύνουν το δικό τους σώμα.

Όμως, το παρόν σεμινάριο απευθύνεται και σε κάθε ενήλικα που επιθυμεί να ανακτήσει ξεχασμένες κινήσεις και συνδέσεις, κερδίζοντας ζωντάνια, άνεση και χαρά στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαΐου.

Εισηγήτριες θα είναι οι κκ. Μάρθα Κλουκίνα, Δασκάλα κίνησης και σύμβουλος κινητικής ανάπτυξης, πιστοποιημένη Childs'Space Practioner και Urlike Hasbach - Doussis, πιστοποιημένη Feldenkrais Practioner.

Όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του «Play and Learn Preschool», Λευκωσίας 27 στο Ηράκλειο.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6972205776 και 6988599709

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News