default-image

Κίνδυνος να κλείσει 25 Σεπτεμβρίου η Παιδοψυχιατρική

Κρήτη
Κίνδυνος να κλείσει 25 Σεπτεμβρίου η Παιδοψυχιατρική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμα κινδύνου από το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ. Ορατός είναι για άλλη μια φορά ο κίνδυνος να κλείσει η Παιδοψυχιατρική στο ΠΑΓΝΗ αν μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των 10 εργαζόμενων σε αυτή.

"Με την Κοινωφελή Εργασία και τους Επικουρικούς, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν σύντομα, δεν μπορείς να μιλήσεις για πρόοδο στην υγεία" επισημαίνει μιλώντας στο ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Βρύσαλης.

Πανυγειονομική απεργία στις 6 Οκτωβρίου

Μάλιστα ήδη προκηρύχθηκε πανυγειονομική απεργία στις 6 Οκτωβρίου σε όλες τις δομές υγείας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζόμενων στο ΠΑΓΝΗ καθώς η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση αυτών, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία τους και η πολιτική του υπουργείου απλά συντηρεί το παρόν συντηρητικό σύστημα.

''Άδειο πουκάμισο'' σύμφωνα με τον ίδιο και οι δηλώσεις του Ανδρέα Ξανθού  ότι το ΕΣΥ δεν κινδυνεύει με κατάρρευση και πως η κυβέρνηση έχει ως όραμα μία ανθρωποκεντρική στρατηγική  στη λογική ότι ''το κράτος δεν είναι για να εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς υγείας, αλλά για να διασφαλίζει (θεσμικά, χρηματοδοτικά, λειτουργικά) την ισότιμη παροχή αξιόπιστης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και πρόληψης-προαγωγής υγείας σε όλους, ανεξάρτητα από την εργασιακή, ασφαλιστική, οικονομική κατάσταση καθενός ή τη νομιμότητα παραμονής στη χώρα.

Επιφυλακτικοί , οι εργαζόμενοι και έναντι του σχεδιασμού λειτουργίας των χειρουργείων  μη επειγόντων περιστατικών με την κατηγοριοποίηση των περιστατικών ως προς τον χρόνο εξέλιξης της νόσου και την ένταση των συμπτωμάτων.

''Τα οράματα είναι καλά και αποκτούν ουσία όταν υλοποιούνται'' η πρώτη αντίδραση του νοσηλευτή - μέλους της ΠΟΕΔΗΝ - Κυριάκου Θεοδοσάκη και όταν αυτά συνοδεύονται από την προίκα της χρηματοδότητσης και της στελέχωσης των δομών της Δημόσιας Υγείας με μόνιμο προσωπικό.

''Οι κινήσεις Ξανθού απλά ομολογούν ότι -παρά τα όσα λέγονται- η Δωρεάν Δημόσια Υγεία κατευθύνεται ολοταχώς στον ιδιωτικό Χώρο'' πρόσθεσε.

Ρεπορτάζ : Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News