default-image

Με βεβαιώσεις ΙΚΑ – ΤΕΒΕ η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα

Κρήτη
Με βεβαιώσεις ΙΚΑ – ΤΕΒΕ η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βεβαίωση από το ταμείο τους, ότι είναι δικαιούχοι της μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα, καλούνται να προσκομίζουν στους γιατρούς τους για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση αυτών οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ σύμφωνα με το συντονιστή γιατρών ΕΟΠΥΥ Νικό Λαθουράκη, στο Ράδιο 9,84.

Ο γιατρός είπε ότι η βεβαίωση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να μην βρεθεί σε κίνδυνο να θεωρηθεί κάθε συνάδελφός του ότι είναι παράνομος.

Είχε προηγηθεί η επιστολή του ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου προς τον πρόεδρο του ταμείου προκειμένου να υπάρξει και ηλεκτρονικό πεδίο που να εντάσσει τη συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων στη ρύθμιση.

Η επιστολή ανέφερε τα εξής:

Αξιότιμε πρόεδρε του ΕΟΠΥΥ,

Διαβάσαμε την ανακοίνωση που μας γνωστοποιήθηκε μόλις προχτές  μέσω των υπηρεσιών της ΗΔΙΚΑ σχετικά με τους ασφαλισμένους δικαιούχους του ΕΚΑΣ που πλέον δε δικαιούνται του επιδόματος αυτού και απαλλάσσονται τόσο αυτοί όσο και τα προστατευμένα μέλη από συμμετοχή στη δαπάνη των φαρμάκων τους.

Για την ομαλή εξυπηρέτηση των ασθενών μας, πρέπει άμεσα να μας αποσαφηνίσετε  με ποιον τρόπο θα μπορούμε ως θεράποντες  γιατροί να γνωρίζουμε, εάν ο ασφαλισμένος δικαιούται η όχι ΕΚΑΣ και ποια θα είναι η συμμετοχή του στη φαρμακευτική αγωγή ,ανάλογα με τη χορήγηση ή όχι του επιδόματος αυτού.

Επίσης με ποιο τρόπο  δύναται να χορηγούμε φάρμακα με μηδενική συμμετοχή, στους ασθενείς αυτής της κατηγορίας όταν δεν υπάρχει αντίστοιχη επιλογή στο αντίστοιχο πεδίο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με κίνδυνο ο κάθε γιατρός  να θεωρηθεί παράνομος και εκτός των συνταγογραφικών οδηγιών και φυσικά να βρεθεί σε αντιπαράθεση με τον ασθενή του.

Σας παρακαλούμε να φροντίσετε άμεσα για την επικαιροποίηση των στοιχείων των ασφαλισμένων και  την ένταξη της  αυτόματης επιλογής της μηδενικής συμμετοχής, προκειμένου να μην παρουσιάζονται γραφειοκρατικά προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας, ασθενών και ιατρών.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος 

Χάρης Βαβουρανάκης                                                                       

Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Κοχιαδάκης

Ο Συντονιστής Ιατρών

Νικόλαος Λαθουράκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News