default-image

Ο Ιπποκράτης είχε δίκιο τελικά... Το ίδιο και η γιαγιά μας!

Γυναίκα & παιδί
Ο Ιπποκράτης είχε δίκιο τελικά... Το ίδιο και η γιαγιά μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστημονικά τεκμηριωμένο είναι πλέον ότι αλλαγές του καιρού επηρεάζουν τους χρόνιους πόνους, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, δικαιώνοντας τον Ιπποκράτη που είχε κάνει παρόμοιες διαπιστώσεις, χιλιάδες χρόνια πριν.

Συγκεκριμένα η μελέτη, με τον πρωτότυπο τίτλο «Cloudy with a Chance of Pain» (Συννεφιά με Πιθανότητα Πόνου), που διεξήχθη σε τρεις πόλεις της Βρετανίας, με συμμετέχοντες 9.000 άτομα, βασίστηκε στη συλλογή και ανάλυση καθημερινών στοιχείων, χάρη σε μία εφαρμογή που είχαν εγκαταστήσει στα smartphone τους. Η εφαρμογή που παρακολουθεί συνεχώς τον τοπικό καιρό, επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν καθημερινά τα συμπτώματά τους.

Τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά, καθώς τους μήνες που υπάρχει περισσότερη ηλιοφάνεια, υποχωρούν οι χρόνιοι πόνοι από αρθρίτιδα, μέση, ημικρανίες και άλλες χρόνιες παθήσεις, ενώ, όταν ο καιρός συννεφιάζει και αρχίζουν οι βροχές, οι πόνοι δυναμώνουν. Επίσης, το 80% των χρηστών δήλωσαν ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στον καιρό και στους πόνους, ενώ οι μισοί ανέφεραν ότι μπορούσαν να χρησιμοποιούν την αυξομείωση των πόνων τους για να προβλέπουν τις αλλαγές του καιρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News