default-image

Όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο (video)

Γυναίκα & παιδί
Όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και αρκετό καιρό οι γενετιστές προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν το τι συμβαίνει όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο, ξεκινώντας ουσιαστικά την διαδικασία της αναπαραγωγής.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Northwestern ηχογράφησε πρώτο μέσα από εκπομπές ψευδαργύρου τη στιγμή της γονιμοποίησης. Ωστόσο, η μελέτη, όπως και οι περισσότερες άλλες, έγινε σε ποντίκια.

Τώρα, για πρώτη φορά όπως αναφέρει το mothersblog, μια ομάδα επιστημόνων συνέλαβε και κατέγραψε την ακριβή στιγμή που το σπερματοζωάριο συναντά το ανθρώπινο ωάριο. Η έκρηξη του φωτός δεν είναι απλά ένα όμορφο φράγμα χρωμάτων και φώτων που ως μόνο σκοπό έχει να ενθουσιάσει, αλλά αποδεικνύεται ότι θα είναι χρήσιμο και για μελλοντικές έρευνες, όπως για παράδειγμα την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.

Η ομάδα χρησιμοποίησε ένζυμα σπέρματος για να φτάσει σε αυτό το εκπληκτικό συμπέρασμα.

Όταν το σπέρμα συναντά το αυγό, πετούν σπίθες. Επιπλέον, όσο πιο φωτεινή είναι η σπίθα, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα του αυγού. Σύμφωνα με την συγγραφέα της μελέτης Teresa Woodruff, αυτή η απεικόνιση θα μπορούσε να βοηθήσει σε μελλοντικές θεραπείες υπογονιμότητας.

Αυτό που θα συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι όσο πιο σύντομα  φανεί η σπίθα ψευδαργύρου κατά τη στιγμή το σπερματοζωάριο συνατά το ωάριο, τόσο και οι γιατροί θα γνωρίζουν ποια αυγά να κρατήσουν για εξωσωματική γονιμοποίηση. Ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη κάθε γενετικού οργανισμού, καθώς και στη βιωσιμότητα ενός αυγού.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News