default-image

Οι γιατροί ζητούν τα οφειλόμενα απο ΕΟΠΥΥ και υπουργείο

Κρήτη
Οι γιατροί ζητούν τα οφειλόμενα απο ΕΟΠΥΥ και υπουργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την έγκαιρη και άμεση αποπληρωμή των οφειλόμενων ,μέσα στον τρέχοντα μήνα, των συμβεβλημένων ιατρών ζητούν με επιστολή τους τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου με αποδέκτη τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ  και κοινοποίηση προς τον  πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη και τον πρόεδρο ΠΙΣ κ. Βλασταράκο.

Συγκεκριμένα όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους :

"Από τις αρχές του 2016, ο τρόπος υποβολής των παραστατικών και η διαδικασία πληρωμής των ιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, έχει διαφοροποιηθεί με αποτέλεσμα την αύξηση της γραφειοκρατίας και τις πολλαπλές δυσλειτουργίες που οδηγούν  στην πολύμηνη καθυστέρηση των πληρωμών οι οποίες φτάνουν μέχρι και τους 6 μήνες.

Η αποστολή των φυσικών αρχείων γίνεται πια σε κεντρικό επίπεδο χωρίς την απαραίτητη υποδομή τόσο σε ανθρώπινο  δυναμικό όσο και σε τεχνική και τεχνολογική υποστήριξη. Συνέπειες αυτού του «συγκεντροτισμού» αποτελούν η μη έγκαιρη παραλαβή, η δυσκολία στην ψηφιοποιήσει των παραστατικών και τελικά η καθυστέρηση στις ήδη καθυστερημένες  οφειλές σας προς τους ιατρούς.

Προφανώς γνωρίζετε ότι σε μεγάλο αριθμό ιατρών και χωρίς καμία δικιά τους υπαιτιότητα, δεν έγινε δυνατή η ψηφιοποίηση των παραστατικών του Ιανουαρίου με συνέπεια την μη οριστικοποίηση του ελέγχου από τις κατά τόπους ΥΠΑΔ και τη μη πληρωμή τους εντός του Μαΐου όπως είχατε εξαγγείλει.

Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του οργανισμού στηρίζεται στη συνέπεια λόγων και έργων. Σε αυτή την κατεύθυνση, προχωρήστε άμεσα  στην έγκαιρη και άμεση (εντός του Μάϊου) αποπληρωμή των οφειλόμενων των συμβεβλημένων ιατρών.  Είναι οι μόνοι που στηρίζουν το εγχείρημα λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.

Να σας ζητήσουμε επίσης να επιστρέψετε άμεσα στην αποκέντρωση της εκκαθάρισης τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσει ο Οργανισμός την τεχνογνωσία της άμεσης και αποτελεσματικής διαχείρισης των παραστατικών των συμβεβλημένων ιατρών.

Εάν ο στόχος της πολυδιαφημιζόμενης καινοτομίας ήταν η γρήγορη και ολοκληρωμένη αποζημίωση των ιατρών είναι εμφανές ότι γρήγορα στέφθηκε με αποτυχία."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News