default-image

ΣΟΚ: Εντοπίστηκαν ανθρώπινο DNA και ποντίκια σε χάμπουργκερ

Ελλάδα
ΣΟΚ: Εντοπίστηκαν ανθρώπινο DNA και ποντίκια σε χάμπουργκερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο πλήττει τις ΗΠΑ αφού σοκαρισμένοι οι καταναλωτές ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα έρευνας, αφού εντοπίστηκαν ίχνη ανθρώπινου DNA και ποντικιών σε χάμπουργκερ!

Έπειτα από έρευνα  που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, το πιθανότερο είναι οι λάτρεις του γρήγορου φαγητού στην Αμερική να σκεφθούν διπλά πριν καταναλώσουν το αγαπημένο τους χάμπουργκερ.

Όπως γράφει το protothema.gr και σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας δοκιμής τροφίμων Clear Labs διαπιστώθηκε πως σε δείγμα 258 χάμπουργκερ στις ΗΠΑ, σε δύο προϊόντα που παρουσιάζονταν ως χορτοφαγικά βρέθηκε κρέας, σε ένα εντοπίστηκαν ίχνη ανθρώπινου DNA και σε τρία ίχνη από DNA ποντικιού!

Σοκαριστικά ευρήματα

«Το πιθανότερο είναι τρίχες, δέρμα ή νύχια να αναμείχθηκαν κατά λάθος κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας», αναφέρει δημοσίευμα του Independent σχετικά με τα ίχνη ανθρώπινου DNA.

«Αυτό που πολλοί καταναλωτές δε γνωρίζουν είναι ότι κάποια ποσότητα ανθρώπινου DNA ή ποντικιού μπορεί να εντοπιστεί και να είναι αποδεκτή», προσθέτει το δημοσίευμα, με την εταιρία δοκιμής τροφίμων να επισημαίνει ότι τέτοια ίχνη δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία του καταναλωτή. Βέβαια τα συμπεράσματα της έρευνας σίγουρα δρουν αποτρεπτικά για μερίδα καταναλωτών που δεν επιθυμεί να ρισκάρει και να γευθεί μαζί με το μπιφτέκι του, υπολείμματα από DNA ποντικιού…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News