default-image

Παύλος Πολάκης: Καμία συγκάλυψη στην υπόθεση της Μελίνας

Κρήτη
Παύλος Πολάκης: Καμία συγκάλυψη στην υπόθεση της Μελίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμία περίπτωση συγκάλυψης δεν πρόκειται να υπάρξει στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Όπως είπε η υπόθεση της αναισθησιολόγου ξαδέρφης του με την κλοπή οπιούχων αναλγητικών το καλοκαίρι από το ΠΑΓΝΗ, πήγε στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό στο υπουργείο και εξαιτίας της μη συγκρότησης πειθαρχικών στις ΔΥΠΕ, αλλά κυρίως για να μην υπάρξει καμία υπόνοια συγκάλυψης αλλά για να γίνει ο πειθαρχικός έλεγχος κεντρικά και μάλιστα αύριο το πρωί. Μάλιστα μέσα στη βδομάδα αναμένει το πόρισμα της Προκαταρκτικής Έρευνας και την απόφαση για το αν θα υπάρξει ΕΔΕ και προς ποια κατεύθυνση θα αναζητηθούν ευθύνες.

Για την υπόθεση της μικρής Μελίνας, σημείωσε ότι τα δείγματα στέλνονται στην Αθήνα βάσει της εισαγγελικής παραγγελίας με τον τρόπο που εστάλησαν και ως εκ τούτου οι συνήγοροι της οικογένειας ή δεν γνωρίζουν την διαδικασία ή προσπαθούν σε λάθος σημείο να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι η καθυστέρηση στελέχωσης διοικήσεων άφησε κενά και εκκρεμότητες φακέλων στα πειθαρχικά, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι πράγματι ερευνάται παρτίδα φαρμάκου υποβοηθητικού στην αναστροφή της αναισθησίας, αφού εκτός των τριών άλλων περιστατικών πανομοιότυπων με αυτό της Μελίνας στο Βενιζέλειο, υπάρχουν και άλλα ένα στο ΠΑΓΝΗ αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News