default-image

Εργαζόμενοι καταρρέουν στους διαδρόμους νοσοκομείων

Κρήτη
Εργαζόμενοι καταρρέουν στους διαδρόμους νοσοκομείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια αποκαλυπτική καταγγελία εργαζόμενης στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου για λιποθυμίες ως φυσικό επακόλουθο των εξαντλητικών ωραρίων αποδεικνύει με τον πλέον απογοητευτικό τρόπο την τραγική πραγματικότητα που επικρατεί μέσα στα νοσοκομεία του νησιού.

Η καταγγελία της Μαριάνθης Παγκάλου, που εργάζεται στα μαγειρεία του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, καταδεικνύει την πραγματικότητα μέσα σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που υπολειτουργεί, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι. Η 60χρονη εργαζόμενη δούλευε επί ένα μήνα χωρίς ρεπό με αποτέλεσμα από την υπερκόπωση να λιποθυμήσει, όπως λέει η ίδια.

Τα ωράρια είναι εξαντλητικά, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, που δουλεύουν διπλοβάρδιες χωρίς να πληρώνονται για τη δεύτερη βάρδια, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Την ίδια ώρα, ακόμα ένα περιστατικό διαδραματίστηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου που θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραίο για έναν ασθενή, ο οποίος εκείνη την ώρα εξεταζόταν στο Πνευμονολογικό Ιατρείο, καθώς ολόκληρο το παράθυρο ξεκόλλησε με πορεία κατευθείαν προς τον ίδιο. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα γιατί βρήκε εμπόδιο και σταμάτησε την πορεία του. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες.

Επίσημη απάντηση από τη διοίκηση δεν υπάρχει, καθώς ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, που αναπληρώνει το διοικητή, δεν είναι ενήμερος για τα περιστατικά που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_do7j7tq2/

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News