default-image

Νεφρικά προβλήματα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου

Υγεία
Νεφρικά προβλήματα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η νεφρική ανεπάρκεια και η μεταμόσχευση νεφρού μπορεί ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο για ορισμένα είδη καρκίνου.

Η φτωχή νεφρική λειτουργία και φάρμακα που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί ενδεχομένως να ευθύνονται για τον αυξημένο κίνδυνο, σύμφωνα με την Elizabeth Yanik, του U.S. National Cancer Institute.

Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία περισσότερων των 200.000 υποψηφίων και ληπτών, μοσχεύματος νεφρού.

Εκτός από το ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι συγκεκριμένοι ασθενείς έχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου εντόπισαν σαφείς τάσεις του κινδύνου που συνδέονται με διαφορετικά είδη αγωγής.

Ωστόσο, οι σχέσεις που φάνηκαν στην έρευνα δεν αποδείχτηκαν αιτιατές.

Ο κίνδυνος καρκίνου στο θυρεοειδή και στους νεφρούς ήταν ιδιαίτερα υψηλός όταν οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση.

Ο κίνδυνος για λέμφωμα μη Hodgkin, για καρκίνο στον πνεύμονα, για μελάνωμα και ορισμένα άλλα είδη καρκίνου στο δέρμα ήταν υψηλότερος μετά από μεταμόσχευση νεφρού.

Η επαγρύπνηση για καρκίνο στους νεφρούς και στον θυρεοειδή μπορεί ενδεχομένως να είναι πολύ σημαντική στους συγκεκριμένους ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Επίσης, μπορεί να χρειάζεται να ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο εξέτασης για μελάνωμα ή καρκίνο στον πνεύμονα, ενώ λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα μετά από μεταμόσχευση νεφρού, κατέληξε η ερευνήτρια.

Τα ευρήματα δείχνουν την ανάγκη στενής παρακολούθησης των ασθενών, για καρκίνο, δήλωσε η ερευνητική ομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News