default-image

Οι παιδικές ιώσεις "χτύπησαν" νωρίτερα τα Κρητικόπουλα

Υγεία
Οι παιδικές ιώσεις "χτύπησαν" νωρίτερα τα Κρητικόπουλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι επισκέφτηκαν τις κρητικές οικογένειες, οι παιδικές ιώσεις, όπως είπε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" και τον Μάνο Δασκαλάκη η παιδίατρος κ. Ελένη Κόκορη, τα καιρικά φαινόμενα και η πρόσφατη κακοκαιρία ευνόησαν τις συνθήκες για την εκδήλωση των ιώσεων της εποχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιους παιδικούς σταθμούς της Κρήτης αυτή την περίοδο λόγω των παιδικών ιώσεων απουσιάζει το 20% των παιδιών.

Χαρακτηριστικά των παιδικών ιώσεων είναι ο υψηλός πυρετός, ο πονόλεμος, ο βήχας και η κακουχία, όπως και προβλήματα στο γαστρεντερολογικό των μικρών παιδιών.

Οι γονείς καλό θα είναι να μη στέλνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς ώστε να μειωθεί η διασπορά των ιών, ενώ σε συνεννόηση με τους παιδίατρους θα πρέπει να οδηγούν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο όταν υπάρχει υψηλός πυρετός που δεν πέφτει και έντονη κακουχία.

Όσον αφορά τις συνθήκες υγιεινής πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα με συχνό πλύσιμο των χεριών, ενώ καλό θα ήταν να προχωρήσει και η διαδικασία του εμβολιασμού.

Οι παιδικές ιώσεις "χτύπησαν" ένα μήνα νωρίτερα και αναμένεται το πρόβλημα να διογκωθεί τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουαρίου.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_7vldhb6v/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News