default-image

Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής

Υγεία
Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την περιγεννητική ιατρική αποτελεί το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16 έως 18 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής.

Το συνέδριο θα ασχοληθεί με όλα τα ζητήματα που άπτονται της περιγεννητικής ιατρικής και θα δώσει την ευκαιρία στους επαγγελματίες της Υγείας για να ανταλλάξουν απόψεις, να εξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να εξασφαλίσουν την προστασία της υγείας της εγκύου, του εμβρύου και του νεογέννητου, που είναι άλλωστε η αποστολή τους!

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον συνέδριο είναι διαρθρωμένο σε διάφορες θεματικές ενότητες που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα των ζητημάτων που άπτονται στην περιγεννητική ιατρική.

Στο μήνυμά του ενόψει του Συνεδρίου, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής δρ Σταύρος Σηφάκης αναφέρει τα εξής:

«Η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής διοργανώνει το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής τον Οκτώβριο του 2015 - σε συνέχεια προηγούμενων επιτυχημένων συνεδρίων που έβαλαν το στίγμα τους στην έγκυρη ενημέρωση, έδωσαν βήμα σε έμπειρους αλλά και νεότερους συναδέλφους, και έγιναν τόπος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων των επαγγελματιών υγείας που ασχολούνται με την προστασία της υγείας της εγκύου, του αναπτυσσόμενου εμβρύου και του νεογέννητου.

Η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής κλείνοντας φέτος 38 χρόνια ουσιαστικής παρουσίας και δράσης στο χώρο της Μαιευτικής και της Νεογνολογίας έχει καθιερωθεί σαν μια πρωτοπόρος και με ουσιαστική δράση επιστημονική εταιρεία με πολλαπλό έργο και πάντα με στόχο τη βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας στη χώρα μας που - παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία - παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο γίνεται σε μια περίοδο που καθοριστικές αλλαγές έχουν επέλθει τόσο σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο - που αναπόφευκτα επηρεάζουν τις συνθήκες μέσα στις οποίες παρέχεται η περιγεννητική φροντίδα - όσο και στο αμιγώς ιατρικό-επιστημονικό πεδίο με την εισαγωγή στην κλινική πράξη επιτευγμάτων της βιοτεχνολογίας και πρωτοποριακών διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων. Η προσαρμογή στη διαρκώς εξελισσόμενη πραγματικότητα, η ενσωμάτωση των νέων κλινικών πρωτοκόλλων, η εξοικείωση με τις καινούργιες μεθόδους, η απάντηση σε ερωτηματικά και αμφισβητήσεις ή συγχύσεις που προκύπτουν είναι μια επίπονη και αέναη διαδικασία όπου η συνδρομή των επιστημονικών φορέων είναι αναγκαία και καθοριστική. Στα πλαίσια αυτά κινείται και η προσπάθεια της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής με τη διαρκή ενημέρωση μέσω του διαδικτυακού της τόπου, την έκδοση περιοδικού, την κυκλοφορία εύχρηστων πρωτοκόλλων, τη διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων και - κάθε δύο χρόνια - με το Πανελλήνιο Συνέδριο που αποτελεί πλέον θεσμό στο επιστημονικό και μετεκπαιδευτικό "γίγνεσθαι" στη χώρα μας.

Στο φετινό Συνέδριο μαζί με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Περιγεννητική Ιατρική θα παρουσιαστούν νεότερες μέθοδοι πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας παθολογικών καταστάσεων της μητέρας του εμβρύου και του νεογνού που σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται στην καθημερινή κλινική πράξη. Δεκάδες καταξιωμένοι εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή ενώ παράλληλα το βήμα του Συνεδρίου προσφέρεται για την παρουσίαση της πλούσιας ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα πανεπιστήμια της χώρας.

Σας καλούμε να λάβετε μέρος στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής, με μεγάλες προσδοκίες για ένα πλούσιο και παραγωγικό τριήμερο στην Αθήνα, 16-18 Οκτωβρίου 2015, στο ζεστό και φιλόξενο συνεδριακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών».

Η οργανωτική επιτροπή

Στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου μετέχουν οι εξής:

Πρόεδρος: Σηφάκης Σ.

Αντιπρόεδρος: Χαρίτου Α.

Γεν. γραμματείς: Δασκαλάκης Γ., Σύνδος Μ.

Ταμίες: Γαβρίλη Σ., Κωνσταντινίδου Α.

Μέλη: Αθανασιάδης Α., Ανατολίτου Φ., Αντσακλής Α., Αντσακλής Π., Ασημακόπουλος Ε., Γκαράς Α., Γούναρης Α., Δημητρίου Γ., Διαμαντή Ε., Δρόσου-Αγακίδου Β., Θεοδωρά Μ., Λιόσης Γ., Κανδήλη Γ., Κολιαλέξη Α., Μακρυδήμας Γ., Μαλαμίτση-Πούχνερ Α., Μητσιάκος Γ., Μπακούλας Β., Πανανή Π., Παπαδόπουλος Β., Παπαϊωάννου Γ., Σαραφίδης Κ., Σκέντου Χ., Σιαχανίδου Σ., Σωτηριάδης Α., Χατζηδάκη Ε.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News