default-image

Ομάδα υποστήριξης για άτομα με υπογονιμότητα στο Ηράκλειο

Κρήτη
Ομάδα υποστήριξης για άτομα με υπογονιμότητα στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Options For Life Network σε συνεργασία με τις ψυχολόγους Εύα Αδαμάκη και Ισμήνη Κοψαχείλη πραγματοποιεί την Ομάδα Υποστήριξης "Στηρίζω", για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας, στο Ηράκλειο.

Οι συναντήσεις της ομάδας ξεκινούν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου με μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση γνωριμίας, η οποία γίνεται χωρίς χρέωση.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της Ομάδας, «όταν οι προσπάθειες ενός ζευγαριού για να αποκτήσει παιδί δεν ευδοκιμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η επιθυμία για τεκνοποίηση μπορεί να μετατραπεί από ενθουσιώδης και γεμάτη προσδοκίες σε κάτι το απρόσμενα δύσκολο και περίπλοκο.

Η διάγνωση της υπογονιμότητας σχεδόν αυτόματα συνδέεται με μια πληθώρα συναισθηματικών δυσκολιών.

Η κατακόρυφη πτώση του αισθήματος της αυτοπεποίθησης και η διαταραχή της γυναικείας ή ανδρικής ταυτότητας, ο κλονισμός της ισορροπίας στην κοινή ζωή ενός ζευγαριού ή ακόμη και η τάση για κοινωνική αποστροφή και απομόνωση μπορούν να είναι μόνο κάποιες από τις καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας.

Η Ομάδα "Στηρίζω" παρέχει ένα εχέμυθο και συναισθηματικά ασφαλές περιβάλλον όπου δίνεται η δυνατότητα στα μέλη της ομάδας, με τη βοήθεια της διακριτικής καθοδήγησης των συντονιστριών να εκφράσουν ελεύθερα ανησυχίες, φόβους και αγωνίες, αλλά και προσδοκίες για το μέλλον.

Μέσα από μια ομαδική πορεία διερεύνησης των συναισθημάτων και των σκέψεων που συνοδεύουν την υπογονιμότητα οι συμμετέχοντες καλούνται να βρουν νέους τρόπους κατανόησης και διαχείρισης της κατάστασης την οποία βιώνουν».

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στην Ομάδα "Στηρίζω" επικοινωνήστε με τους υπευθύνους στο email: [email protected] και στα τηλ. 6941575776 & 6946713267.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News