Υγεία

Μπύρα: Τι προκαλεί στο σώμα μας

Λόγω της σχετικά χαμηλής περιεκτικότητάς της σε αλκοόλ, η μπύρα  είναι από τα ποτά που καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Από πολλούς μάλιστα θεωρείται υγιεινή επιλογή σε σχέση με άλλα αλκοολούχα ποτά, ενώ έρευνες την έχουν συνδέσει με προστασία του οργανισμού από το Αλτσχάιμερ, προστασία των οστών, πρόληψη του διαβήτη και αύξηση της παραγωγής χολής που βοηθά στην πέψη.

Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι στο alcoholgifts.co.uk μελέτησαν την επίδραση που έχει στο σώμα η μπίρα και όσα ανακάλυψαν κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι.

Σύμφωνα με το γράφημα που δημιούργησαν, πέντε λεπτά αφού πιείτε μια γουλιά μπίρας, το αλκοόλ απορροφάται αμέσως από το αίμα και αρχίζει να «ταξιδεύει» στο σώμα σας, επηρεάζοντας το μυαλό και τους μύες σας.

Στα 10 λεπτά, το σώμα αναγνωρίζει το αλκοόλ ως «δηλητήριο» και προσπαθεί να το διασπάσει και να το αποβάλει από τον οργανισμό το συντομότερο δυνατό.

Ωφέλιμο είναι να γνωρίζουμε επίσης, πως το χρονικό διάστημα μεταξύ 45 και 90 λεπτών μετά την κατανάλωση μπίρας, είναι και το διάστημα που τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα σας βρίσκονται στα ύψη.

Σχόλια