default-image

"Τέλος τα ενοίκια" από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Κρήτη
"Τέλος τα ενοίκια" από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον Οκτώβριο και μετά η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης δε θα πληρώνει κανένα ενοίκιο σε καμία δομή της, όπως υπολογίζει ο διοικητής της κ. Νίκος Ηγουμενίδης. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες μεταστέγασης του κεντρικού κτηρίου στον Εσταυρωμένο, το οποίο, όπως εκτιμά, θα μεταφερθεί από τα μέσα του ερχόμενου μήνα και μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Παράλληλα τόνισε, μιλώντας χθες στη "Νέα Κρήτη", πως ακόμη άλλες δύο δομές που έχουν να κάνουν τόσο με το ΠΕΔΥ της Αλικαρνασσού, όσο και του Ρεθύμνου, μέχρι τότε θα έχουν κι αυτές "δικό τους σπίτι", δίχως να πληρώνουν ενοίκιο. Μάλιστα το ενοίκιο της τελευταίας δομής ο κ. Ηγουμενίδης το χαρακτήρισε «προκλητικότατο».

Δεν έχει περάσει καθόλου πολύς καιρός από την τελετή παράδοσης-παραλαβής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, όταν ο νέος τότε διοικητής κ. Ηγουμενίδης λίγο πριν ολοκληρώσει το λόγο του δήλωνε: «Σχεδιάζουμε τη μεταστέγαση της ΔΥΠΕ σε ιδιόκτητο κτήριο. Εξασφαλίζουμε έτσι ένα οικονομικό ετήσιο όφελος 150.000 ευρώ. Το μικρό αυτό ποσό θα διατεθεί συμβολικά σε δράσεις αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης». Έκτοτε κατάφερε να υλοποιήσει αυτήν του τη δέσμευση.

«Η ΥΠΕ θα μετακινηθεί σε ιδιόκτητο κτήριο για να μην πληρώνει ενοίκιο, αλλά και όλες οι υπηρεσίες που πληρώνουν ενοίκιο και ανήκουν στη δικαιοδοσία της Υ.ΠΕ. θα μετακινηθούν σε κτήρια όπου δε θα πληρώνουμε ενοίκιο. Αυτή τη στιγμή από όλες αυτές τις δομές μας μένουν τρεις εκκρεμότητες. Η κεντρική υπηρεσία, που θα μεταφερθεί στον Εσταυρωμένο. Υπάρχει μια διαδικασία. Υπολογίζουμε μεταξύ 15 Σεπτέμβριου και 15 Οκτώβριου να έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση. Η διαδικασία προβλέπει μετακίνηση του φαρμακείου κι επειδή είναι δημόσια υπηρεσία έχουμε κάνει διαγωνισμό. Έχει βγει στο "Διαύγεια" αυτό. Περιμένουμε να περάσουν 15 ημέρες να έρθει η εταιρεία που θα μετακομίσει το φαρμακείο. Επειδή το φαρμακείο πάει στο ισόγειο, θα πρέπει να το διαμορφώσει και να βάλει κάγκελα στα παράθυρα, προκειμένου να μην υπάρχουν κλοπές», μας είπε ο κ. Ηγουμενίδης, αναφέροντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται και οι τηλεφωνικές συνδέσεις και ίντερνετ. Μεταξύ του παραπάνω διαστήματος πάντως θα μεταστεγαστεί στον Εσταυρωμένο η κεντρική υπηρεσία της Υ.ΠΕ. Κρήτης. Παράλληλα, όπως μας δήλωσε ο κ. Ηγουμενίδης, μεταφέρεται το ΠΕΔΥ στην Αλικαρνασσό, το οποίο θα μετακινηθεί σε κτήριο ακριβώς δίπλα όπου στεγάζεται το ΙΚΑ της Αλικαρνασσού και έχει 14 άδεια γραφεία. «Εμείς θέλουμε πέντε γραφεία. Τα κτήρια χωρίζει ουσιαστικά ένας δρόμος. Δε θα πληρώνουμε ενοίκιο. Είχα μιλήσει γι' αυτό το κτήριο με τον κ. Σπυρόπουλο, που ήταν πρόεδρος του ΙΚΑ, μίλησα και με τον τωρινό πρόεδρο κ. Θεωνά, έχω μιλήσει και με τον υπουργό. Με παρέμβαση και του ίδιου του υπουργού θα μεταφερθούμε εκεί. Το τρίτο κτήριο, όπου πληρώνουμε ενοίκιο, είναι το ΠΕΔΥ του Ρεθύμνου και μάλιστα είναι προκλητικό το ενοίκιο. Είμαστε σε μια διαδικασία κι εκεί να βρούμε κτήριο και να μην πληρώνουμε ενοίκιο», πρόσθεσε.

Ρέθυμνο: Νέες εγκαταστάσεις για το ΠΕΔΥ

Η διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, απαντώντας στο γενικό αίτημα για εξοικονόμηση πόρων, αλλά και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών του αστικού ιστού της πόλης του Ρεθύμνου, σχεδιάζει άμεσα τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της μονάδας υγείας ΠΕΔΥ Ρεθύμνου από το κτήριο το οποίο ενοικιάζει στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου (Μοάτσου 19) σε νέες εγκαταστάσεις.

Η μεταστέγαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη, τόσο λόγω του υψηλού μηνιαίου τιμήματος ενοικίασης του υφιστάμενου κτηρίου (6.500 ευρώ), όσο και εξαιτίας της παλαιότητας αυτού, καθώς και της μη ύπαρξης υποδομών πρόσβασης ΑμεΑ.

«Υπολογίζω πως, αν προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες, μετά τον Οκτώβριο θα πληρώνουμε μηδέν σε ενοίκια. Παράλληλα υπάρχουν κάποια προγράμματα που θα μπουν στα ΕΣΠΑ κι έχουν να κάνουν με την ενεργειακή αυτονομία όλων των δομών της 7ης Υ.ΠΕ.», κατέληξε ο κ. Ηγουμενίδης.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News