default-image

Προσπάθεια λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου στον Άγ. Νικόλαο

Κρήτη
Προσπάθεια λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου στον Άγ. Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δυνατότητα λειτουργίας δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου που θα εξυπηρετεί- μέσω των εθελοντών γιατρών που δύνανται να συμμετέχουν σε αυτή τη δράση - και τις πλέον απομακρυσμένες περιοχές (μετόχια Επάνω Μεραμπέλου-Ζένια-Ποτάμους) του διευρυμένου δήμου Αγίου Νικολάου, εξετάστηκε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα Τετάρτη το προεδρείο του νεοσυσταθέντος Ροταριανού Ομίλου Αγίου Νικολάου με το δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου ανέφερε πως «φάνηκε ότι το νεοεκλεγέν προεδρείο του Ροταριανού Ομίλου-παράρτημα Αγίου Νικολάου είναι διατεθειμένο να συνδράμει στην εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής με τρόπους που από κοινού θα αποφασίσουμε».

Όπως είπε ο δήμαρχος, «έθεσα το θέμα της δυνατότητας λειτουργίας ενός δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου, που θα συνεργαστεί με το υφιστάμενο Κοινωνικό Φαρμακείο που από καιρό λειτουργεί στον Άγιο Νικόλαο, δεδομένου ότι αρκετοί γιατροί-μέλη του ομίλου μπορούσαν να βοηθήσουν προς σε αυτή την κατεύθυνση.

Και βέβαια όταν λέμε Κοινωνικό Ιατρείο δεν αναφερόμαστε μόνο στον Άγιο Νικόλαο, αλλά και κάποιες μέρες στη Νεάπολη, και με περιοδείες κατά διαστήματα στα χωριά, ούτως ώστε όσο μπορούμε να βοηθήσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο τούς συμπολίτες που δεν είναι τόσο κοντά και δεν είναι τόσο εύκολο να μετακινηθούν, αφού είναι δεδομένο ότι το ΚΤΕΛ, λόγω περιορισμένου αριθμού επιβατών, έχει περιορίσει - και σε πολλές περιπτώσεις έχει καταργήσει ουσιαστικά - τις θεωρούμενες άγονες γραμμές σε περιοχές του Επάνω Μεραμπέλου - Ποτάμοι-Ζένια. Υπάρχει λοιπόν θέμα και αυτή τους η παρουσία θα είναι σημαντική.

Συζητήσαμε επίσης τη δυνατότητα ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο μπαίνει σε μια νέα βάση από το Σεπτέμβριο για να μπορεί να λειτουργήσει οργανωμένα, αλλά και τις δράσεις στήριξης της δομής του ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί στον Άγιο Νικόλαο, γιατί, όπως κατ' επανάληψη έχουμε τονίσει, διαπιστώνεται δυστοκία παρ' όλη την εκφρασμένη ομόφωνη πολιτική βούληση της δημοτικής Αρχής να στηρίξουμε οικονομικά αυτή τη δομή, η οποία στηρίζει τους νέους της περιοχής μας με πάρα πολλούς τρόπους σε τη σοβαρή δουλειά που κάνει».

Και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου καταλήγει: «Θεωρώ πως έγινε αντιληπτό ότι όλο αυτό το πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής θα το συζητήσουν στο συμβούλιό τους και θα καταλήξουν πού και τι. Στη συνέχεια θα έρθουν σε επαφή με τον πρόεδρο του ΟΚΥΔΑΝ κ. Ν. Μουδατσάκη, ούτως ώστε να αρχίσουν να εξειδικεύουν αυτά τα ζητήματα. Όντας γιατρός και εκείνος, έχουν ευκολία και δυνατότητα να διαχειριστούν αυτό το θέμα απολύτως σωστά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News